Craiova: Judecătorul încătuşat “i-a pus palma” lui Dâlgoci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Anghel a dat de-a lungul vremii sentinţe favorabile unor oameni acuzaţi de fapte grave. Primul pe listă este Constatin Dâlgoci, omul de afaceri care în 2006 a fost acuzat de obţinerea unei returnări ilegale de TVA în valoare de 600.000 de euro.

Laurenţiu Anghel este cunoscut ca unul dintre cei mai controversaţi magistraţi din Dolj, presa relatând despre soluţile favorabile pe care le-a dat în mai multe dosare. Judecătorul încătuşat zilele trecute a decis în 2006 că omul de afaceri Cosntatin Dâlgoci nu reprezintă un pericol public şi a respins propunerea de arestare preventivă a acestuia, deşi existau probe concludente împotriva lui. Motivaţia judecătorului la vremea aceea a fost că suma de 600.000 de euro este una modică şi inculpatul poate fi cercetat în stare de libertate.

Dâlgoci a stat doar 24 de ore la răcoare

Procurorii DIICOT Craiova au fost cei care l-au reţinut pe Constatin Dâlgoci, alături de alte persoane implicate în returnări ilegale de TVA, în 2006. Surse judiciare declarau la vremea respectivă că judecătorii care ar fi trebuit să judece cauza în care era inculpate  Dâlgoci s-au retras tocmai pentru ca dosarul să ajungă în mâna lui Laurenţiu Anghel.

La puţin timp după ce a Tribunaul Dolj a decis să nu îl reţină pe controversatul om de afaceri şi pe ceilalţi inculpaţi în dosar, Dâlgoci a mai dat o lovitură. O altă returnare de TVA a fost obţinută în urma tranzacţionării unei instalaţii de la SC Tufon S.A., cumpărată de Constantin Dâlgoci ca fier vechi şi revândută ca instalaţie funcţională. În prezent, afaceristul este în stare de libertate. Constantin Dâlgoci mai este cercetat pentru înşelăciune într-un dosar care se află la DNA din anul 2008.

Procurorii DNA Craiova au percheziţionat ieri biroul controversatului judecător de unde au ridicat mai multe probe. Laurenţiu Anghel a fost arestat preventiv, împreună cu alţi doi avocaţi, în urmă cu două zile pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. Cei trei au fost nemulţumiţi de deciza dată de Curtea de Apel Craiova şi au făcut recurs.

Mâine, în “Adevărul de Seară”, vom prezenta cazul fiul poliţistului Dinu, care a scăpat de închisoare după ce a împuşcat mortal o fată de 19 ani. Dosarul a fost judecat tot de judecătorul Laurenţiu Anghel.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite