Craiova: Judecătorul arestat a lăsat liber un pistolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au solicitat joi după amiază mandate de arestare preventivă pentru 29 zile pentru judecătorul Laurenţiu Anghel, de la Tribunalul Dolj, reţinut încă de miercuri seară, şi pentru avocaţii Octavian Ciucă, respectiv Ion Militaru, din Baroul Dolj, respectiv Olt. Aceştia din urmă ar fi intermediat mita primită de la anumite persoane, care aveau dosare pe rolul instanţelor craiovene.

Laurenţiu Anghel l-a eliberat pe Ionel Boboc, după ce acestaa tras cu arma în maşina unchiului său, Stelică Dragavei. Judecătorul Laurenţiu Anghel a decis atunci că tânărul nu prezintă pericol social şi a hotărât să fie cercetat în stare de libertate.

Pe 17 aprilie 2008, Ionel Boboc a tras de patru ori cu pistolul în plin centrul oraşului în faţa a zeci de craioveni. La vremea respectivă Laurenţiu Anghel a spus răspicat că Ionel Boboc  nu are antecedente penale şi că are doi copii acasă de crescut şi din acest motiv nu are de ce să îl reţină. „M-am gândit să îi mai dau o şansă şi am dispus o măsură  mai blândă împotriva lui Ionel Boboc“, a declarat magistratul în anul 2008.



Anghel, contestat de colegi

În anul 2008 Laurenţiu Anghel era purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj. A rămas fără funcţie imediat ce a dat sentinţa în cazul lui Ionel Boboc. Colegii magistratului au declarat la vremea aceea că nu este normal ca un bărbat care trage mai multe focuri de armă ziua în amiaza mare să scape basma curată.Chiar Stelică Dragavei, unchiul pistolarului, era să fie împuşcat.

image



Eliberat a doua zi

Judecătoria Craiova a decis imediat după incident ca Ionel Boboc să fie arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice în formă agravantă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A doua zi Tribunalul Dolj l-a eliberat.Laurenţiu Anghel şi alţi doi avocaţi au fost reţinuţi în urmă cu câteva zile pentru luare de mită şi traffic de inf luenţă. Judecătorul încătuşat trebuia să intervină pe lângă un alt magsitrat de la secţia Penal pen tru a-l convinge să îi dea o pedepasă mult mai mică.

 Mâine în „Adevărul de Seară“ citeşte despre un alt caz marca Laurenţiu Anghel. Află cum a scăpat Leo de la Strehaia de închisoare, după ce a fost judecat de judecătorul aflat acum după gratii.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite