Craiova: Judecătorii şi avocaţii şpăgari s-au dat în primire unii pe alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Diaconescu, Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă au fost trimişi în judecată de procurorii DNA şi sunt acuzaţi, că au primit mită în valoare de 45.000 de euro.

Complicii judecătorilor şpăgari au povestit cu lux de amănunte, cum trebuiau să fie împărţiţi banii. Militaru şi Ciucă au cerut instanţei să fie eliberaţi sub control judiciar.Avocaţii au aranjat dosarul deţinutului Stănăgoi la comanda lui Laurenţiu Anghel. Onorariul lor era de 3500 de euro pentru fiecare. Militaru a declarat în faţa instanţei că el merita mai mulţi bani. Aşa că, imediat ce colegul lui a ieşit din cameră a mai tras câteva bacnote din teancul de bani, care era pe masă. „Eu am făcut mai multe, aşa că meritam mai mulţi bani.“ a spus avocatul acuzat de luare de mită.

Laurenţiu Anghel

image

Anghela ne dădea ordine

Octavian Ciucă a povestit la proces că judecătorul şpăgar, Laurenţiu Anghel le-a spus că trebuia să îi dea, lui Bogdan Diaconescu mai repede şpagă pentru a putea da sentinţa. „ M-am întâlnit cu Anghel în Brazdă. M-am dat jos din maşină şi am mers la el. Mi-a cerut şpaga. Eu nu am vrut să îi dau toţi banii, nu eram sigur de rezoluţia care se va da. Aşa că a primit 20.000 de euro, iar restul de 10.000 urma să îi dau a doua zi, după ce aflam sentinţa. “,a declarat Ciucă.

Bogdan Diaconescu

image

„Eu nu ştiu nimic de şpagă%

Bogdan Diaconescu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel din Craiova, că el nu a cerut bani şi nici nu a favorizat pe nimeni. Judecătorul acuzat de luare de mită susţine că totul este o înscenare. Laurenţiu Anghel nu a vrut să comenteze absolut nimic despre acuzaţiile care i-au fost aduse de cei doi avocaţi. Instanţa a decis în urmă cu două zile să respingă cererea de eliberare sub control judiciar al celor patru inculpaţi. Ba mai mult, vor rămâne în continuare în arest preventiv.  

image

Judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu sunt cunoscuţi în Craiova pentru sentinţele, date favorabile unor oameni cu nume mari şi care au săvârşit anumite infracţiuni. Cazul fiul poliţistului Dinu, Cocoană, Leo de la Strehaia sunt doar câteva exemple. Toţi au reuşit să scape cu ajutorul magistraţilor, care acum sunt acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă.

Leo de la Strehaia

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite