Craiova: Judecătorii argeşeni decid soarta primarului Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon in momentul arestarii
Antonie Solomon in momentul arestarii

Primarul suspendat al municipiului Craiova, Antonie Solomon, va fi fost adus din nou azi în faţa magistraţilor de la Piteşti.

UPDATE/ Antonie Solomon a fost trimis astăzi în judecată. CITEŞTE AICI: Craiova: Antonie Solomon, trimis în judecată de DNA

În jurul orei 11, 30 se va judeca la Curtea de Apel Piteşti recursul formulat de apărătorii lui Solomon, reţinut pentru 29 de zile într-un dosar de luare de mită, fals şi uz de fals, la cererea de eliberare provizorie sub control judiciar respinsă în 16 martie de Tribunalul Argeş. În acelaşi dosar este urmărit şi omul de afaceri Cornel Penescu.

Primarul Craiovei a fost reţinut pe 2 martie de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Pe 3 martie, Tribunalul Argeş a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar Curtea de Apel Piteşti a respins pe 8 martie recursul înaintat de avocaţii lui Solomon, faţă de măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Argeş.

Nici nici pînă la această dată Curtea de Apel Piteşti nu a redactat hotărârea pronunţată prin care s-a respins recursul formulat de către avocaţii lui Antonie Solomon împotriva măsurii de arestare preventivă din data de 3 martie 2010.  Astfel că avocaţii nu cunosc dacă instanţa a reţinut că subzistă toate temeiurile sau doar unele dintre ele.

Cât timp Antonie Solomon este arestat, el va fi înlocuit temporar la primăria Craiovei de către democrat liberalul Mărinică Dincă, în vârstă de 32 de ani.  Viceprimarul Dincă a fost ales de consiliul local să conducă oraşul până când se lămureşte situaţia primarului. Avocaţii lui Solomon au făcut mai multe încercări de a/l scăpa de arest, dar judecătorii piteşteni au decis că nu poate fi cercetat în libertate.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite