Craiova: Jandarmii doljeni împuşcaţi la Otopeni la Revoluţie au fost comemoraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi Slt. p.m. Aurel Radu au fost împuşcaţi în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni.
Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi Slt. p.m. Aurel Radu au fost împuşcaţi în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni.

La 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj i-au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.



 Azi, la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, a avut loc slujba de pomenire a acestora.

 Jandarmii i-au comemorat şi pe colegii lor care au murit pe câmpurile de luptă ale războaielor de independenţă şi cele mondiale sau pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii.

 „Împlinirea a 20 de ani de la Revoluţie reprezintă un prilej de recunoştinţă şi smerenie, în amintirea celor care, prin sacrificiul suprem, au scris o pagină în istoria acestei ţări si au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri”, a declarat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de Relaţii Publice în cadrul IJJ Dolj

Cu acest prilej, a fost oficiată o slujbă religioasă condusă de preotul militar Nicolae Bălă din cadrul IJJ Dolj alături de cei doi preoţi din localităţile Palilula şi Ghizdăveşti şi au fost depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, iar părinţilor celor doi eroi le-au fost oferite produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite