Craiova: Iustin Covei , fiul „penal“ al judecătorului Covei, a fost eliberat de Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel din Craiova, a fost arestat anul trecut în luna septembrie pentru falsificare de carduri.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că prinţişorul aşa cum a fost numit Iustin Covei în Craiova să fie eliberat sub control judiciar. Tânărul a devenit faimos în Bănie pentru scandalurile în care a fost implicat. La un moment dat, pe numele său existau cel puţin şapte dosare penale, printre capetele de acuzare numărându-se conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis, vătămare corporală, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri sau tulburarea ordinii publice.

Iustin Covei în momentul în care a fost săltat de mascaţi

image

Iustin Covei a fost luat pe sus de mascaţii din locuinţa bunicilor. Vecinii au declarat atunci că, băiatul a fost tot timpul un copil-problemă. Noapte de noapte, persoane dubioase intrau în casa acestuia, de unde cărau apoi geamantane mari şi negre.

image

„ Am un laborator de prăjituri acasă“

În momentul în care a fost arestat Iustin Covei, a declarat un singur lucru: „Au găsit un laborator de prăjituri acasă la mine“. Pe lângă Iustin Covei au mai fost trimişi în judecată , Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană. În stare de libertate sunt judecaţi Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şi Tudor Rada. Toţi sunt acuzaţi de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Casa în care Iustin Covei clona carduri 

image

În faţa instanţei fiul judecătorului Marin Covei a susţinut că este nevinovat şi că totul a fost o însecnare, deşi în locuinţa bunicilor în urma percheziţiei s-a găsit apartură  electronic, care se foloseşte la clonarea de carduri.

image

Cazurile în care Iustin Covei a fost implicat

aprilie 2002
A distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP)

mai 2003
A fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP

ianuarie 2004


A intrat armat un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat doar la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere

februarie 2004

A provocat un grav accident rutier, conducand cu viteza excesiva un autoturism Mitsubishi neînmatriculat.  Soluţia: două luni de detenţie, dar tot cu suspendare.

aprilie 2004

A intrat cu un scuter într-o maşina a Poliţiei. A fost doar amendat

iulie 2004

A bătut un taximetrist căruia i-a luat şi staţia radio. Dosar soluţionat cu NUP
Taximetristul bătut a depus plângere la poliţie

image

august 2005

A dezbrăcat un tânăr pentru a-l fotografia, apoi l-a băgat într-o pubelă. Tânărul şi-a retras plângerea, soluţia-NUP

ianuarie 2006

A fost acuzat că a înjunghiat o tânără, însă în timpul cercetărilor aceasta a declarat că totul a fost o greşeală. S-a dispus NUP, pentru că tânăra şi-a retras plângerea.

Iustin Covei şi gaşca nu au voie să părăseasca ţara, să intre în contact unul cu altul, să foloseasce arme şi trebuie să se prezinte la poliţie ori de câte ori sunt chemaţi. Procurorii au la dispoziţie zece zile să facă recurs. „Prinţişorul“ a fost eliberta sub control judiciar.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite