Craiova / Iubirea poate distruge: oltencele devin maniace şi obsedate că sunt înşelate de către partener

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe tinere apelează la consiliere psihologică şi chiar la psihiatru, obsedate că sunt grase, înşelate sau că nu sunt iubite.

Zeci de oltence ajung la psihologii şi chiar la psihiatrii din Dolj, obsedate că sunt grase, înşelate sau că nu sunt iubite. Specialiştii spun că acestea le cer ajutorul în momentul în care stările devin supărătoare, uneori suferind de manie. “Obsesia se manifestă prin anumite idei fixe, prin dorinţa irezistibilă de a face un act determinat fix. De obicei, pacientul este oarecum conştient de caracterul anormal al acţiunilor sale. Este un fel de imagine fixă sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul mental sau conştiinţei, ca un automatism bine realizat anormal; preocupare chinuitoare a ideilor”, a declarat psihologul Mihail Jianu.

Tehnici speciale de consiliere

În tratarea acestei probleme de sănătate mintală, specialiştii recomandă o tehnică specială, a schimbării gândurilor.  “Pacientul va căpăta astfel încredere în ceea ce priveşte controlul minţii. Această tehnică poate fi folosită şi pentru obţinerea unei ameliorări temporare”, a adăugat psihologul Mihail Jianu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite