Craiova: Ionuţ Bălan, prichindelul de pe scena folclorului oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Bălan se visează astronom
Ionuţ Bălan se visează astronom

Este membru al Ansamblului Doina Mischiului, cu care a participat la numeroase spectacole din zona Olteniei.

La cinci ani s-a dus pentru prima dată la o nuntă, însoţit de părinţi. Deşi se ruşinase pentru că toţi invitaţii erau adulţi, băiatul s-a prins în horă.

„Mă mişcam şi eu odată cu ceilalţi. Poate nu mă pricepeam chiar bine, dar lumea zicea că sunt bun la dans“, îşi aminteşte Ionuţ.  Părinţii spun că educatoarea a remarcat talentul copilului şi le-a sugerat să-l prezinte unor specialişti în muzică. După ce l-au pus să încingă un joc, profesorii din Mischii l-au înscris la Ansambrul Doina Mischiului. Ionuţ spune că, deşi este la început de drum, are o voinţă extraordinară să facă impresie bună în faţa publicului. „Nu oi fi eu cel mai tare, dar mă mişc repede“, explică elevul.

Invitat la Zilele Craiovei

De la începutul anului, a participat la numeroase evenimente care s-au desfăşurat în Craiova şi în localităţile învecinate. Ionuţ spune însă că s-a simţit de minune de Zilele Craiovei, când a bătut pământul în cadrul unui moment artistic care a avut loc în faţa Teatrului Naţional Marin Sorescu. „S-a strâns multă lume şi m-a aplaudat. Aveam emoţii, mi-era frică să nu greşesc ceva. Dar jocul mi-a ieşit ca pe roate“, ne-a mărturisit elevul.
Recunoaşte că l-a încurajat prezenţa mamei sale, care nu l-a scăpat din ochi şi care i-a stat alături de fiecare dată.

„Ştiu cât de mult contează să ai aproape pe cineva drag, în special dacă nu are atâta experienţă. Niciodată nu i-am zis ce meserie să urmeze în viaţă, însă, dacă el e atras de dans, asta să facă! Dacă va vrea altceva, îl susţin. Am văzut că-i place mult să joace «Tărăşelul», «Bordeiaşul» şi «Hora-n două părţi»“, a explicat Irina Bălan, mama micului dansator.

NĂSCUT: 17 martie 2003, comuna Mischii, judeţul Dolj.
STUDII: Elev în clasa I la Şcoala Generală din comuna Mischii.
IDEALURI: Speră să devină un cunoscut dansator de muzică populară.
 
Ce pasiuni mai ai?
Mă uit la desene animate şi la emisiuni despre molecule, despre Univers. Mami mă întreabă de unele secvenţe de la televizor, să vadă dacă ţin minte. Eu am memorie bună, nu mă joc.
Ce meserie îţi doreşti să urmezi?
Vreau să joc şi să cânt. Dacă nu voi avea noroc, mă fac profesor de matematică. O să vin la şcoala din comună.
Îţi doreşti să rămâi în localitate?
Îmi place să stau la ţară, de ce nu? Sunt harnic, nu stau locului niciun moment. La sat sunt în mijlocul naturii, unde e aer curat şi am tot ce vreau.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite