Craiova: Ionuţ- Eugen Vasile, poliţistul care a învăţat matematică în limba franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trebuia să fie profesor, dar şi-a urmat visul şi a ajuns să lucreze în cadrul Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă.

De mic copil a visat să ajungă poliţist şi a ajuns să lucreze la Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă (DPIR).

„Îmi aduc şi acum aminte când m-am dus să mă înscriu la concurs la poliţie. Nici nu mă gândeam că o să pic examenul. Am fost convins că voi reuşi şi chiar aşa a fost. Timp de patru ani am fost poliţist la Apele Vii şi la Secţia 4 din Craiova“, a povestit poliţistul. 

Participă la acţiuni sub acoperire

Olteanul în vârstă de 28 ani spune că lucrul în cadrul DPIR nu este un lucru tocmai uşor. Mereu trebuie să ştii ce ai de făcut şi să nu greşeşti absolut deloc.

„Am participat la intervenţii destul de dificile. Trebuie să fim mereu în formă, ne antrenăm câteva ore pe zi. Sunt descinderi la care nu totul decurge aşa cum este stabilit şi trebuie să te descurci. Eu lucrez la DPIR din luna decembrie a anului 2009 şi m-am acomodat destul de repede. Recunosc că este cu totul altceva, dar merită“, a mai declarat Ionuţ Eugen Vasile.

La facultate a învăţat matematică în limba franceză.

„Pot spune că franceza este o limbă care îmi place. Aşa că m-am descurcat destul de bine. În facultate am avut note bune, dar niciodată nu m-am considerat un tocilar. În timpul liber îmi place să citesc literatură. Recunosc că ultimul volum care mi-a captat atenţia a fost «Armele secrete ale CIA»“, a mai spus tânărul poliţist.
Tânărul a mai precizat că a învăţat de-a lungul anilor că dacă vrea ceva cu adevărat, reuşeşte, iar cel mai important lucru a fost că a învăţat să asculte.

„Pot spune că acum gândesc de câteva ori înainte de a lua o decizie. Mediul în care lucrez m-a făcut mai responsabil“, a  încheiat Ionuţ-Eugen Vasile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite