Craiova: Ioana - Victoria Nedelcu îşi trăieşte copilăria în numele artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Victoria Nedelcu
Ioana Victoria Nedelcu

Aplauzele nu-i sunt străine, nici aprecierile şi laudele, dar nimic din toate acestea nu i-a atins sensiblitatea, modestia, nici pofta pentru creaţia plastică şi muzicală.

Un ghemuleţ de om, de o fragilitate care copleşeşte, uşor amestecată cu timiditate şi, uneori, cu jovialitate. Vorbeşte despre pasiunile ei în puţine cuvinte, atent cântărite, şi te invită să o explorezi prin intermediul picturii şi viorii ei. La 8 ani, Ioana-Victoria Nedelcu are atâtea de povestit despre expoziţii, scene muzicale, despre concursuri. Una îi este proaspătă în memorie şi foarte dragă. Este expoziţia vernisată la Filarmonica Oltenia de Zilele Craiovei, unde s-a bucurat să îşi aşeze lucrările alături de ale colegilor de la Cercul Junior Art, deschis de curând la Casa de Cultură Traian Demetrescu, dar şi să fie protagonista unui recital de vioară pe o scenă „atât de mare“, după cum o descrie eleva Liceului de Artă din Craiova.

Ioana Victoria Nedelcu

Până aici, a trăit mari emoţii în unele din cele mai frumoase locuri ale ţării. A dus „Spectacolul culorilor“ la Ateneul Român, în 2009. A revenit acolo anul acesta cu „Sunetul culorilor“, dar după ce făcuse din tot sufletul un „Dar de iarnă“ la Palatul Şuţu. 

„Cred că am avut mare noroc“, spune micuţa.

Blogger în miniatură

Pictura îi dă bucurie, vioara la fel, aşa că nu le-ar putea ţine departe una de cealaltă. Când nu este împreună cu ele la şcoală, în orele de studiu, pe scenă sau în preajma simezelor, se amuză teribil să creeze bloguri. Tatăl i-a fost pentru ele profesor. Calculatorul o ajută să ţină pasul cu informaţia, dar şi cu generaţia ei.

Ioana Victoria Nedelcu

El nu-i mai face însă cu ochiul când, pe masa din sufragerie o aşteaptă zeci de culori, pe care le-a îmbinat în fericite imagini şi idei de atâtea ori. Aşa au prins contur lucrări precum „Şeful de trib“, „Fraţii jucăuşi“, „Fecioara cu pruncul“, „Castelul soarelui“ sau „Cititoarea de stele“. Lista este lungă, la fel şi cea cu premii speciale sau I, pe care le-a primit concursuri naţionale sau interjudeţene de creaţie.

Născută
26 iunie 2002, Craiova
Studii
Liceul de Artă Marin Sorescu, clasa a III-a
Hobby-uri
Pictura, baletul, vioara

Ioana Victoria Nedelcu

Numeşti succes tot ce ai făcut până acum?
I.N.:  Sunt un copil ca toţi ceilalţi de vârsta mea, doar că mie mi-a plăcut să mă joc, dar şi să pictez, să cânt, să dansez. Chiar le recomand şi altor copii să facă aceste lucruri, pentru că sunt foarte interesante. Trebuie să muncesc şi mai mult pentru succes. Să mai cresc.

Adori şi calculatorul. El te inspiră în vreun fel?
I.N.: Chiar îmi place să mă joc la calculator şi am învăţat de la tati să fac şi bloguri. Aflu lucruri noi cu ajutorul calculatorului. Cred că nu e copil care să nu vrea să intre pe internet, să vorbească cu prietenii pe messenger. Mă uit mult şi pe site-urile de artă, văd ce mai realizează alţi copii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite