Craiova: Inima unei copile are nevoie de ajutor ca să mai bată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mara Teodora Şoşea s-a născut cu o malformaţie cardiacă, dar are şanse mari să trăiască dacă va fi operată în străinătate.

Plină de viaţă şi extrem de jucăuşă, micuţa de doar doi anişori nu lasă o clipă senzaţia că este suferindă, că a trecut prin operaţii imediat după naştere, că în pieptul ei a fost instalat un tubuleţ care îi ajută inima să funcţioneze, iar apoi s-a făcut o conexiune cavo-pulmonară, care îi asigură oxigenarea.

Luciana, mama Marei, a aflat în luna a opta de sarcină de malformaţia cardiacă a fetiţei, iar în secundele în care a ţinut-o în braţe şi-a dat seama că fără acel pui de om nu va putea supravieţui. I-a dat viaţă la Târgu-Mureş, unde a şi fost năşită de o asistentă chiar înainte de prima intervenţie chirurgicală. A trecut cu bine de ea, dar la scurt timp a reintrat în operaţie, din cauza unei fisuri la vezică, alegându-se după intervenţie cu o hemipareză pe partea stângă şi convulsii.

image

Intervenţia se poate face cu succes în Germania

Timpul s-a scurs, iar fetiţa, ajutată de medici, de familie şi prieteni, s-a pus pe picioare. Acum, un pas decisiv este reconstrucţia inimii ei, care are doar două cavităţi, în loc de patru. Acest lucru este posibil la o clinică din Germania. „Fără intervenţie chirurgicală, transpoziţia vaselor mari este fatală în majoritatea cazurilor în primele şase luni de viaţă. În lipsa unei intervenţii de corecţie totală până la vârsta de trei ani, şansele de supravieţuire sunt minime până la şase ani“, a declarat Luciana Şoşea, mama fetiţei.

image


Cum o puteţi sprijini pe Mara

Donaţii pentru micuţa de doi anişori se pot face în contul Asociaţiei Phoenix Craiova: RO33 BTRL 0170 1205 M126 4701; CIF  13117305, deschis la Banca Transilvania. Toate documentele medicale ale fetiţei au fost postate de părinţii ei pe http://mara.noitoti.ro/.

„Am primit de la Centrul de Cardiologie din Munchen un cost estimativ care este de aproape 32.600 de euro. Noi vom depune documente şi pentru formularul E112“, a precizat Luciana Şoşea, mama fetiţei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite