Craiova: Înghesuială pe terenurile de sport din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza sportivă din Parcul Tineretului se dovedeşte neîncăpătoare în weekend pentru craiovenii care vin să joace gratis fotbal, baschet sau tenis. Primăria va introduce în viitor taxe care să asigure întreţinerea terenurilor.

Sute de oameni, de la copilaşi de câţiva anişori, până la craioveni trecuţi de prima tinereţe umplu, weekend de weekend, terenurile de sport din Parcul Tineretului. Oamenii spun că faptul că intrarea pe baza sportivă a rămas, în cele din urmă gratis, încurajează practicarea sportului de către toate vârstele, chiar dacă parcul este situat departe de cartierele aglomerate ale Craiovei. „Vin aici în fiecare weekend. Şi înainte practicam sportul, dar mai rar, pentru că accesul pe terenurile de tenis private costă destul de mult. E civilizat, terenurile sunt extraordinar de bune, mai bune decât la privaţi. Ţi se permite să stai o oră, dar e suficient cât să faci formă fizică”,a spus Alexandru Lucaci, unul dintre cei pe care i-am găsit azi pe terenurile de tenis de câmp.

image

Cei care vor să practice acest sport trebuie să se înregistreze mai întâi într-un registru. La înregistrare, persoana care se ocupă de programări vă va spune ora exactă la care puteţi intra pe teren.


Vor fi introduse taxe „modice”


Craiovenii se înghesuie şi la terenurile de baschet, dar şi la cel sintetic de mini-fotbal. De succes se bucură şi skatepark-ul de lângă suprafeţele de joc. Sute de skateri vin aici în fiecare săptămână, bucuroşi că îşi pot exersa măiestria pe obstacole special create în acest sens. „Nu vin decât în weekend aici pentru că am şcoală. Câteodată, vin şi în timpul săptămânii, dar mai rar. De la 6 ani merg pe role şi un asemenea loc era foarte necesar pentru noi”, ne-a spus Bogdan, un puşti de 12 ani care ne-a arătat şi câteva dintre „figurile” pe care le-a învăţat. Dacă imediat după inaugurarea bazei sportive, s-au găsit firme care să profite de ocazie şi să taxeze craiovenii care vroiau să facă formă fizică, ulterior Primăria a revenit la sentimente mai bune şi a decis ca accesul pe terenuri să fie gratuit. În prezent, de administrarea bazei sportive se ocupă Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ, din subordinea primăriei, care susţine că, deocamdată, accesul rămâne gratis. „Cu timpul vor fi introduse taxe modice pentru că trebuie să existe o responsabilitate, omul să ştie că nu trebuie să tragă de fileu, să nu strice suprafaţa de joc”,a spus Ion Petre, directorul RAADPFL.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite