Incredibil / Bolnavii de la Terapie Intensivă, înghesuiţi câte zece în salon: "Stau ca animalele-n coteţ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În această dimineaţă, rudele bolnavilor erau supărate din cauza condiţiilor din spital.
În această dimineaţă, rudele bolnavilor erau supărate din cauza condiţiilor din spital.

Medicii de la o secţie de Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă au mutat pacienţii  din încăperile unde au loc renovări în restul saloanelor în care deja erau bolnavi intubaţi. 

Cadrele medicale de la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Nr 1 spun că au fost nevoite să îngrămădească bolnavii, pentru ca muncitorii să poată face îmbunătăţirile necesare. „I-am băgat în câteva saloane, n-am avut încotro”, ne-a spus, în această dimineaţă, un asistent medical.


Distanţa dintre paturi, "de-o palmă"


Cei care astăzi se aflau în faţa secţiei spun că au rămas uimiţi când au văzut în ce condiţii stăteau bolnavii. „Sunt zece într-o cameră, distanţa dintre paturi e de-o palmă. Alaltăieri nu erau aşa, ci stateau câte cinci în salon. Acum abia ai aer să respiri”, ne-a spus Maria Ionescu, însoţitoarea unei paciente internate la Reanimare. Rudele sunt nemulţumite pentru că suferinzii nu au parte de confort. „După ce că noi cumpărăm materiale sanitare şi medicamente, pentru că doctorii ne dau lista şi noi le luăm din farmacii, îi mai ţin şi ca animalele în coteţ? Poate n-o fi nici vina lor, dacă aşa e situaţia”, ne-a mai spus Maria, care azi-dimineaţă nu mai ştia de supărare, deoarece nu avea bani să achiziţioneze cele necesare intervenţiei chirurgicale pentru mama sa.


Au fost înlocuite instalaţiile electrice


Reprezentanţii spitalului spun că este vorba de o renovare care a început în urmă cu o săptămână. „Reabilitarea presupune înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, şi sperăm să fie finalizată până la Crăciun. Pentru a putea desfăşura aceste lucrări, a fost nevoie ca bolnavii să fie repartizaţi în alte saloane, însă acest lucru nu le afectează sănătatea în vreun fel, nu le pune viaţa în pericol. Anul viitor va începe renovarea întregului ambulatoriu, un proiect mai amplu, care va fi pus în aplicare cu finanţare europeană”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitaluli Nr. 1 din Craiova. Suma pentru reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă este de 780 000 lei, bani veniţi prin Consiliul Judeţean Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite