Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii trebuie să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi vaccinaţi.
Oltenii trebuie să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi vaccinaţi.

Acţiunea de imunizare se va desfăşura de săptămâna viitoare. Persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, femeile însărcinate şi cadrele medicale beneficiează de vaccin gratuit.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit de la Ministerul Sănătăţii 36.000 de doze de vaccin antigripal, care de luni vor fi distribuite cabinetelor medicale. Potrivit reprezentanţilor DSP, oltenii trebuie să se prezinte mai întâi la medicul de familie, care va stabili cine are prioritate la vaccinare.

Prioritate au femeile însărcinate

De imunizare gratuită vor beneficia persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, precum cei cu afecţiuni cronice pulmonare, metabolice (diabet zaharat, disfuncţii renale, hepatice, neurologice, astm bronşic sau cei infectaţi cu virusul HIV), boli cardiovasculare. De asemenea, întâietate au femeile însărcinate, cadrele medicale, bolnavii internaţi şi doljenii cu vârste de peste 65 de ani. „ Vaccinul conţine trei tulpini, două de virus A şi unul de virus B, tulpini stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în urma cercetării circulaţiei virusurilor. Răspunsul imun devine protector la două săptămâni după administrarea vaccinului. Singura contraindicaţie este pentru persoanele alergice la ou”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite