Craiova: Inaugurare după şase ani de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a celor 22 de kilometri ai drumului judeţean 561 Craiova - Segarcea au fost finalizate după şase ani de la înscrierea proiectului în programul Phare.

Şoşeaua de 22 de kilometri a fost finalizată după şase ani de aşteptare şi doi ani şi jumătate de lucrări. Recepţia proiectului în valoare de peste 8 milioane de euro a avut loc astăzi în localitatea Segarcea cu prezenţa autorităţile judeţene şi locale.

Reabilitarea drumului judeţean 561 Craiova-Segarcea a început în 2004, însă abia doi ani mai târziu Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a obţinut primii bani pentru demararea lucrărilor. Cu spijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, CJ Dolj a semnat în februarie 2008 cu Ministerul Dezoltării Regionale şi Turismului acordul cadru prin care au fost alocate aproape opt milioane de euro, bani europeni.

Lucrările au început în vara aceluiaşi an, executantul lucrării fiind societatea Delta ACM 93 SRL. În cadrul lucrărilor au fost reabilitaţi peste 21 de kilometri de şosea, au fost refăcute şanţurile, rigolele şi parapeţii precum şi marcajele rutiere. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa proiectul a prevăzut şi amenajarea a 29 de drumuri laterale, precum şi reabilitarea parcările şi trotuarele din cele şapte localităţi pe care le traversează artera judeţeană..

22 de kilometri în 15 minute

Şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa şi reprezentanţiilor locale au tăiat panglica drumului în cadrul unei festivităţi organizate în localitatea Segarcea. “Astăzi se naşte un copil al nostru, al judeţului Dolj. Inaugurăm drumul Craiova-Segarcea, un drum pe care ni l-am dorit mult. Din cele 7 localităţi urbane din Dolj, Segarcea rămâne cea mai apropiată de Craiova”, a declarat Ion Prioteasa. Primarul din Segarcea, Nicolae Popa a declarat că odată cu finalizarea drumului investitorii nu vor mai ocoli oraşul pe care îl conduce. “Oamenii de afaceri vor parurge distanţa Craiova-Segarcea în 15,20 de minute”, a declarat edilul-şef.

Lucrările la drumurile din Dolj continuă

Potrivit şefului CJ Dolj, în reabilitare va intra şi porţiunea care leagă localitatea Segarcea de comuna Valea Stanciului. “Vom continua lucrările la acest drum până vom ajunge la Zăval. În acest moment ne aflăm la final şi cu DJ 652 Lăcriţa-Coşoveni, iar DJ 6060 care merge din Bănie până la graniţa cu Mehedinţi este gata în proporţie de 90 la sută”, a precizat Prioteasa.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite