Craiova: Înalţi la stat, mari la declarat. Aleşii Doljului în Parlamentul României învârt anual sute de mii de lei, deşi au obţinut toată viaţa salarii doar de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi senatori şi un deputat de Dolj au averi impresionante din care au dat bani cu împrumut, aşa cum rezultă din declaraţiile de avere aferente anului 2010 publicate recent.

Case de vacanţă, apartamente, conturi grase în bănci, ferme cu mii de metri pătraţi de teren agricol sunt doar câteva dintre agoniselile din 2010 ale parlamentarilor doljeni. În cazul unora dintre aceştia, activele dobândite nu se justifică însă prin veniturile anuale declarate, aşa cum este cazul deputatului de Filiaşi Petre Petrescu. Alesul din colegiul cinci are trecute în declaraţia de avere completată recent pentru anul fiscal 2010 patru terenuri agricole în comuna Coţofenii din Dos, ultimul dintre acestea cumpărat în 2010, suprafaţa totală a acestora fiind de 35 de hectare. În aceeaşi comună, deputatul mai deţine şi un luciu de apă şi un teren intravilan de 6,6 hectare, dar şi spaţii comerciale de aproape 9.000 de metri pătraţi.
Fostul consilier judeţean şi-a cumpărat în 2009 un teren extravilan la Dubova, în Mehedinţi. Petrescu şi-a cumpărat anul acesta şi un autoturism Nissan, în leasing, uitând însă să treacă datoria în declaraţia de avere. Neconcordanţele nu se opresc însă aici. Deşi averea recunoscută de Petrescu este una impresionantă, ani la rând deputatul a trecut în declaraţie doar veniturile sale de la Camera Deputaţilor şi 10.000 de lei câştigaţi de soţie, la firma Pet Pers Invest. Potrivit documentului, Petrescu a câştigat în 2010 puţin peste 61.000 de lei. Cu toate acestea, a reuşit să se întreţină şi chiar să mai dea bani cu împrumut.

Potrivit declaraţiei depuse recent, alesul a împrumutat 50.000 de lei propriei firme, administrată de soţie. Întrebat cum se descurcă să facă achiziţie după achiziţie fără niciun ban în conturi, Petrescu a dat din colţ în colţ, încurcându-se în datorii, venituri şi împrumuturi acordate. „Am avut de rambursat un credit, l-am terminat, cred că e trecut pe undeva prin declaraţia de avere. Nu e? Oricum, aşa am putut să îmi împrumut un prieten (!). Sunt prieteni care câteodată au nevoie şi ce fel de prieten aş fie eu dacă nu i-aş ajuta?! Anul trecut firma nu au mers bine şi din acest motiv nu am avut dividende, în declaraţia din 2010 am avut”,a declarat pentru „Adevărul” Petre Petrescu. Verificând însă declaraţia deputatului din 2010 am constatat că Petrescu nu a declarat nici atunci vreun dividend.

Află astăzi, din "Adevărul" de Oltenia, ce alţi aleşi au averi impresionante deşi au lucrat tot timpul pentru stat!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite