În spitalele din Dolj este nevoie de aproape o sută de alarme de incendiu. Ministerul cere urgent informaţii despre secţiile de reanimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din sănătatea doljeană au trimis astăzi o adresă către Ministerul Sănătăţii Publice, prin care anunţă că unităţile medicale din Dolj au nevoie de 77 de aparate de detectare a fumului, incendiului şi gazelor.

Aparatele vor fi montate în Secţiile de Terapie Intensivă. Aproape jumătate dintre acestea sunt necesare Spitalului Nr 1 din Craiova. "Ministerul ne-a comunicat să centralizăm şi să trimitem urgent datele despre Secţiile de Reanimare: numărul lor, dimensiunea camerelor, aspecte care vor fi luate în calcul, când vor fi aduse alarmele. La acest moment nu ştim când anume se va întâmpla acest lucru", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Cinci bebeluşi au murit arşi de vii şi alţi şase sunt în stare gravă, după ce un incendiu a izbucnit la Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Secţia nu era dotată cu aparat de detectare a incendiului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite