În Craiova, preţul unui brad ajunge la 400 lei. Vânzătorii fac reducere cu până la 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din Bănie au adus din Danemarca pomi de iarnă, pe care îi vând cu sume între 150-400 lei. Craiovenii optează însă pentru brăduţii înalţi de câţiva zeci de centimetri.

Cel mai ieftin brăduţ, înalt de 30 de centimetri, costă 10 lei, iar cel mai scump, 400 de lei. „Vând pomii cu sume între 150-400 lei, pentru că sunt importaţi din Danemarca. Momentan nu am avut clienţi, dar sezonul de-abia începe”, ne-a spus Iordănescu Untilă, comerciant.

Craiova


Piaţa Centrală din Craiova este împânzită cu brazi aduşi din Păltiniş, Făgăraş şi Braşov. Vânzătorii spun că nu au preţurile bătute-n cui şi că mai lasă câţiva zeci de lei, pentru cumpărătorii care se pricep la tocmit. „La brazii de 25 de lei, reducem vreo 5 lei, dacă omul ia unul de 70 de lei, ne înţelegem şi mai scădem 20 de lei, că e criză. Dar nici nu putem să-i dăm degeaba, că şi noi cheltuim pe transport, stăm prin ger. Munca noastră unde s-ar duce? Omul s-ar tocmi la greu, că îşi are scopul lui, dar şi eu ştiu cât trudesc cu brazii”, ne-a spus, azi dimineaţă, Iulică Brăscrăcea (foto jos), din Braşov.

image

Oltenii care azi dimineaţă au venit să analizeze piaţa au rămas surprinşi de preţurile piperate. „Dacă am da doar pe pom 40 lei, mai cheltuim încă 20 de lei pe globuri şi betele, nu ajungem nicăieri. Ar trebui să mai scadă din preţuri, să ţină cont câtă sărăcie e în ţara asta. Oricum, nu cumpăr nimic deocamdată, e prea devreme. Aştept să se apropie Crăciunul, că atunci se ieftinesc”, ne-a mărturisit Ionel Vraciu.

Un brăduţ înalt de vreo 30 de centimetri costă 10 lei.

Craiova

Unii craioveni au optat pentru brăduţii de 10 lei. „Sunt ieftini şi buni. Nu-mi trebuie pom să ajungă la tavan, ci să am o creangă, ca să miroase în casă. Aşa e tradiţia”, ne-a spus Ionela Marinescu, croitoreasă.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite