Craiova: Iepuraşul aduce prime doar pentru angajaţii de la privat. Salariaţii de la Ford vor primi câte 600 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iepuraşul vine anul acesta cu prime doar pentru angajaţii marilor companii din Bănie, nu şi pentru funcţionarii din instituţii. Angajaţii Ford şi Electroputere vor primi bonusurile trecute în contractele colective de muncă.

Angajaţii din Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean vor fi şi anul acesta săriţi de iepuraş. Din cauza legislaţiei în vigoare dar şi a obligaţiei de a reduce cheltuielile de personal, instituţiile nu au prevăzut anul acesta niciun leu pentru prime. „În acest moment avem probleme mari cu asigurarea salariilor până la sfârşitul anului. Nici nu se pune în discuţie problema primelor, deşi sunt prevăzute în contractul colectiv. Eu nu voi aviza o astfel de propunere”,a spus Alin Mitrică, administrator public al judeţului Dolj.

Negocieri pentru tichetele cadou la Complexul Energetic

Dacă în instituţii nici nu poate fi vorba de prime, în companiile private vor fi respectate condiţiile contractelor colective, care prevăd prime de Paşte şi Crăciun. Deşi angajaţii de la Electroputere nu au scăpat de spectrul disponibilizărilor, fiecare dintre cei 1.640 de salariaţi va primi bani în plus la leafă. „Prima va fi de 20% din salariul brut, adică aproximativ 250 de lei”, ne-a spus Aurel Bojenoiu, lider de sindicat în cadrul uzinei. Mult mai norocoşi vor fi anul acesta angajaţii fabricii de automobile din Bănie. La Ford, primele trecute în contractul colectiv de muncă echivalează cu 30% din salariul brut, ceea ce înseamnă că fiecare salariat va primi pe card, în medie, 600 de lei. În ceea ce priveşte angajaţii Complexului Energetic, aceştia nu vor primi prime în bani, fiind în discuţii acordarea unor tichete-cadou.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite