Craiova: Iahnia de fasole a decis cel mai bun bucătar oltean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În concurs au intrat şi sarmale în dovleac, cocârţăul de Dunăre şi prazul umplut
În concurs au intrat şi sarmale în dovleac, cocârţăul de Dunăre şi prazul umplut

Delicii culinare, în acest weekend, la Craiova, unde a avut loc prima ediţie a Sărbătorii Gastronomiei Olteneşti, eveniment organizat de Revista Carolina.

Reunite la Helin Aeroport, cel mai nou hotel de trei stele din Bănie, peste 10 echipe de bucătari de la célèbre restaurante din Oltenia şi-au demonstrat talentul concurând cu cele mai alese bucate specifice localurilor pe care le-au reprezentat.

Ardei umpluţi şi sarmale fierte în dovleac, salată de peşte, cocârţău, praz umplut, ciuperci umplute, iahnie de fasole, pâine în ţest, mâncare de praz, sosuri vânătoreşti, şi multe alte delicatese specifice, au făcut cu ochiul minute în şir invitaţilor care au avut voie să le deguste doar după ce a fost dat startul de celebra actriţă Nataşa Raab.


Coliva Mitropoliei a dat startul la bucate

Interpreta de muzică populară Niculina Stoican a fost prima care a gustat din preparate. „Mi-a fost tare greu să mă hotărăsc ce să aleg. Aşa că, am gustat din toate. Nu mă mai săturam însă de iahnia de fasole şi de coliva Mitropoliei”, a spus artista.

Este o experienţă interesantă pe care nu o vom uita. Am concurat cu maeştri bucătari din Oltenia, de la hoteluri renumite. Ne-am axat pe salată de peşte şi ca o specialitate aparte, am gătit ardei umpluţi şi sarmale fierte în dovleac”, a spus unul dintre bucătari.

Eu am pregătit un sos vânătoresc şi vânat din carne de mistreţ. Am folosit mici secrete culinare de la bătrâni vânători. Ca o specialitate aparte am preparat sarmale în piftie“, am aflat şi de la cunoscutul lăutar Ion Ghiţulescu, care aseară nu a concurat pe post de interpret ci pe cel de bucătar.

În concurs au intrat şi sarmale în dovleac, cocârţăul de Dunăre şi prazul umplut

Organizatorii au pregătit recitaluri de colinde şi muzică populară. Cea mai grea misiune a fost însă a invitaţilor. Toţi au făcut parte din juriu.

După degustarea fiecărui produs ei au trebuit să şi voteze. „Nici nu ştiu pe cine să aleg. Toate bucatele sunt excepţionale, iar vinul e jos pălăria”, a spus Şerban C. Sărbătoarea Gastronomiei Olteneşti s-a încheiat cu premierea celor mai buni.

Astfel, locul I a fost câştigat de restaurantul Galaxy, locul II de restaurantul OK din Calafat, iar locul III de restaurantul Mercur. Ei au fost răsplătiţi de Revista Carolina, amfitrioana evenimentului cu diplome, ustensile de bucătărie şi trofee. Evenimentul va putea fi urmărit pe TVR 3, pe 20 decembrie, ora 19, 30.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite