Craiova: Hoţi şi după gratii. Victimele momite cu premii de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut al Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Craiova, în vârstă de 37 de ani, închis pentru furt, a fost identificat astăzi drept autorul unei înşelăciuni comise cu telefonul mobil chiar din spatele gratiilor.

Pe urmele supectului au pornit în echipă cadre de la Inspectoratul de Poliţie Suceava (IPJ) şi din penitenciarul craiovean, în urma unei sesizări venite din partea unei femei de 28 de ani, din localitatea suceveană Baia.

„Tânăra a reclamat că a fost înşelată cu suma de 2.400 de lei. S-a stabilit că partea vătămată fusese înştiinţată printr-un SMS că a câştigat 10.000 de euro şi o plasmă. I s-a solicitat să transfere prin operaţiuni bancare suma de care a fost păgubită, spunându-i-se că reprezintă taxe şi comisioane“, a precizat inspector de poliţie Bogdana Ioana Crăciun, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Cercetările continuă pentru identificarea autorului unei infracţiuni similare, a cărui victimă este de data aceasta un bărbat din judeţul Olt, păgubit de 3.200 de lei.

„Acţiunea a avut drept scop descoperirea şi ridicarea de telefoane mobile folosite pentru desfăşurarea de activităţi ilegale. Cu această ocazie au fost percheziţionate 36 de persoane private de libertate şi au fost confiscate şase telefoane“, a declarat Denisa Ganea, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Craiova.

Oameni legii avertizează populaţia să nu se lase înşelată de anunţurile despre câştiguri colosale şi atrag atenţia că în astfel de SMS-uri se iau ca repere nume de firme cunoscute, pentru a spori încrederea oamenilor în mesajele respective.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite