Craiova: „Ho-ho-ho! Închiriaţi un Moş?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Închirierea unui Moş "de firmă" costă 400 de lei
Închirierea unui Moş "de firmă" costă 400 de lei

Prichindeii care au fost cuminţi anul acesta vor primi vizita lui Moş Crăciun încărcat de cadouri chiar la ei acasă. Părinţii care îl primesc în vizită pe Moşu'trebuie să scoată din buzunar minim 200 de lei.

„Ho-ho-ho! Dragii moşului, aţi fost cuminţi anul acesta?”, răsună glasul Moşului. Copiii se roşesc, cu ochii mari aţintiţi asupra personajului coborât parcă din afişele colorate cu care sunt decorate de Sărbători marile magazine. Roşu în obraji, cu barba albă şi o tolbă în spate, Moşul nu mai aşteaptă să fie invitat înăutru ci îi întreabă pe micuţi: „Da’ o poezie ştiţi să îi ziceţi Moşului, să mai vină şi la anul?” Cu emoţie în glas şi mici poticneli, prichindeii se pun pe recitat poezia repetată de atâtea ori la grădiniţă. La sfârşit primesc darurile cerute Moşului şi îi mulţumesc pentru vizită, rugându-l să nu-i uite nici la anul.

Jumătate de oră cu Moşul, 200 de lei

Toate distracţia, care durează o jumătate de oră, îi costă pe părinţi minim 200 de lei pentru că Moş Crăciun nu este bunicul sau tăticul, ci un Moş închiriat de la o firmă secializată. Afacerile de sezon merg bine, spun reprezentanţii unei astfel de firme, care precizează însă că, pentru Oltenia, cererea e un pic mai slabă decât în restul ţării. „Moşii sunt fie elevi ai Liceului Tonitza din Capitală, fie absolvenţi ai acestui liceu, fie sunt actori profesionişti cu care noi colaborăm”, ne-a spus George Ruţă, reprezentantul unei firme de profil. În funcţie de locul în care vine Moşul, şi preţurile sunt diferite. Dacă vine la şcoală sau la grădiniţă, distracţia porneşte de la 150 de lei. Dacă Moşul vine cu Doamna Crăciuniţă, se mai adaugă 100 de lei, iar dacă micuţii primesc fotografii şi filmuleţe cu evenimentul, totul ajunge la 500 de lei. La petrecerile organizate de firme, Moşul primeşte 400 de lei, în preţ fiind inclusă şi fotografierea evenimentului. Spre deosebire de alţi ani, când Moş Crăciun era greu de găsit în oraş, anul acesta oferta este bogată: zeci de firme se oferă să trimită sania Moşului peste tot în ţară, acestora adăugându-li-se actorii profesionişti care mai fac un ban la petrecerile micuţilor.

Dacă doriţi un Moş, e suficient să îl căutaţi pe internet. Una dintre adrele unde îl puteţi găsi este www.foto-video-evenimente.ro

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite