Craiova: Hip-hoperii de la Arghezi, convinşi că genul îi forţează să gândească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Bistriceanu şi Cătălin Glăvan sunt doi elevi care cred în libertatea pe care ţi-o dă muzica. Deşi sunt diferiţi, unul uşor romantic, celălalt puţin răzvrătit, amândoi vor să fie vocea ideilor în care cred adolescenţii.

„Nici vorbă de agresivitate în Hip hop. Este doar atitudine“, spune ferm Cătălin Glăvan, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Tudor Arghezi. De acelaşi lucru este convins şi Mihai Bistriceanu, care învaţă într-a XI-a D, la matematică - informatică. Sunt doi adolescenţi care şi-au găsit ca formă de exprimare hip hop-ul în anii de gimnaziu. Găseau în acest gen de muzică o formă de manifestare a propriilor trăiri şi frământări şi l-au asimilat atât de mult, încât a existat un punct în care au devenit curioşi să îl şi practice. Aşa se face că astăzi Mihai şi Cătălin sunt două nume cunoscute printre liceeni după ce au cântat pentru ei fie la baluri, fie prin cluburi.


Două albume, în doi ani

Mihai Bistriceanu este un romantic incurabil, iar asta se simte din plin în piesele înregistrate din 2008 încoace. A fost şi Urban Skillz în urmă cu doi ani. Erau trei trupeţi, acum buni prieteni. „Sunt un om simplu care îşi doreşte multe de la viaţă, să asculte, să înţeleagă“, mărturiseşte elevul Liceului Arghezi, care se implică şi în viaţa radioului şcolii, fără chiuluiri şi note mici. Nu de alta, dar Mihai este sigur că va ţine hip hop-ul aproape de sufletul său, dar va alege o cu totul altă profesie. Se gândeşte să urmeze Dreptul, pornind de la principiul „toţi suntem egali“.

Atent la ce se întâmplă-n jur

Cătălin Glăvan, vocea Radio Arghezi, asculta Paraziţii pe la 12 ani. Apoi au umrat The Mortal Technique şi Atmosphere. Spontan şi într-o permanentă căutare de răspunsuri, Cătălin ar vrea ca muzica şi versurile lui să aibă atitudine, iar mesajul să fie puternic. Nu respinge regulile, pentru că „nu toţi au conştiinţă“, dispreţuieşte faptul că „şcoala înseamnă foarte multă maculatură, multă vorbărie, care dispare imediat ce ieşi pe poarta liceului“. „Fii tu însuţi!“ este ceea ce cere Cătălin Glăvan prin hip hop. Ar vrea ca întreaga sa viaţă profesională să se consume în televiziune, film sau în publicitate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite