Craiova: Greva profesorilor craioveni: „Protestăm de-acasă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivând că nu vor fi plătiţi azi, multe cadre didactice craiovene au rămas acasă. La Calopăr, în schimb, greva s-a făcut la şcoală.

Majoritatea şcolilor din Bănie şi-au întrerupt activitatea pe toată durata zilei, intrând în grevă generală pentru o zi. Astfel, la Colegiul Naţional Carol I, la Colegiul Naţional Elena Cuza şi alte unităţi nu s-au desfăşurat ore, fiind prezenţi doar cei care au asistat la proba de bacalaureat la competenţe digitale. „Nu ni se pare normal ca profesorii să vină la şcoală atât timp cât ziua de azi va fi tăiată din salariu. Am venit doar aceia care asistă la examenul de competenţe digitale“, a recunoscut, în această dimineaţă, liderul de sindicat al Colegiului Carol I, Luminiţa Thorwachter.

Elevii, traşi la răspundere

Şi la Colegiul Elena Cuza era aproape pustiu. O profesoară a fost atenţionată de portar să nu desfăşoare activităţi. „De ce aţi venit, doamnă? Sper că nu faceţi ore azi“, a spus portarul colegiului. Răspunsul a venit prompt: „Nu, am venit pentru că aveam de rezolvat câteva probleme personale“. Acelaşi cadru didactic a fost surprins să vadă una dintre eleve în incinta şcolii. „Tu ce dracu’ cauţi la şcoală, nu ştii că e grevă?“, a afirmat profesoara în glumă. Profitând de ziua liberă, mai mulţi elevi au preferat să o petreacă prin baruri, pe terase sau la cumpărături în magazine de haine.

În schimb, în zona rurală cadrele didactice au fost prezente. La Calopăr a au venit toţi profesorii, însă majoritatea au plecat mai devreme decât aveau program. „Nu s-a pus niciun moment problema să nu venim. Le-am spus colegilor că greva se face la şcoală, nu acasă. În plus, mâine avem Ziua Şcolii şi am avut câteva lucruri de aranjat înaintea acestui eveniment“, a precizat directoarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII, Elena Popescu. În cazul în care revendicările sindicaliştilor nu vor fi respectate, este posibil ca la începutul lunii iunie să se declanşeze greva generală şi să se îngheţe anul şcolar.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite