Craiova: Grevă de avertisment: trenurile, oprite la Craiova până la ora 9.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La greva de avertisment participă salariaţii de la CFR Infrastructură şi CFR Călători.

Update 8.45 49 de trenuri care trebuia să circule în raza Regionalei Craiova nu au circulat astăzi timp de două ore.Cu toate acestea, în gara din Bănie nu era foarte aglomerat. "Am 88 de ani şi mă duc la Bucureşti. De două ore stau în gară, că nu mai plecă trenul. Asta e bătaie de joc!", a spus un bătrânel care se aşezase pe una dintre puţinele băncuţe amplasate în gară. Singurul tren oprit în Gara Craiova a fost acceleratul Târgu Jiu-Bucureşti, călătorii din acest tren nefiind informaţi că garnitura va staţiona în gară două ore. "Eu aflasem de la televizor, deci ştiam de dimineaţă că trenurile se vor opri, dar când a ajuns trenul în gară nu au spus cei de la CFR dacă va staţiona cinci minute sau 10, nu au spus nimic. Stăm în tren de aproape două ore, dar asta e, e dreptul lor să facă grevă",a spus Mihnea Trăistaru, craiovean care dorea să ajungă în această dimineaţă la Bucureşti. Acclereratul 1724, care trebuia să ajungă la Bucureşti a avut întârziere de 120 de minute, în timp ce întârzierile în cazul celorlalte trenuri au fost de 60 sau 90 de minute.

Trenurile nu mai circulă de la ora 7.00. „Este o măsură luată la nivel naţional. Noi nu mai avem contracte collective de muncă de la 1 februarie. Am urmat toţi paşii legali, ieri a fost ultima etapă de negociere, terminată fără niciun rezultat“, a declarat Cristi Căţilă, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare- Comercial.

Potrivit acestuia, greva generală va urma peste minimum 5 zile de la cea de avertisment, declanşată pentru două ore în această dimineaţă.

Regionala Craiova are aproape 4.000 de salariaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite