Greşelile în cazul Frăţilă ies la suprafaţă: şeful secţiei unde tânărul a fost tratat de TBC nu ştia de acest caz controversat. "Trebuia să fiu anunţat înainte de a fi pus diagnosticul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Paul Gingă, şeful secţiei unde un tânăr a fost tratat de TBC şi a murit, spune că medicul curant nu l-a anunţat, deşi era obligat, de diagnosticul pe care l-a pus bolnavului.

Medicul Paul Gingă, şeful Secţiei 1 de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", unde un tânăr a fost tratat de tuberculoză după care a decedat, spune că medicul curant nu l-a anunţat că bolnavul va urma un tratament pentru boala de care suferea. "Nu, nu am fost anunţat că acestui pacient i s-a pus diagnosticul de tuberculoză. În mod normal, şeful secţiei trebuie informat când un pacient este internat şi i se pune diagnosticul de TBC. În cazurile în care diagnosticul este neclar, se întruneşte o comisie formată din doi-trei specialişti, pentru a discuta despre caz şi a pune un diagnostic de care să fim siguri. În cazul care a părut în presă nu s-a întrunit o comisie", a declarat pentru Adevărul de Seară medicul Paul Gingă, şeful Secţiei 1 de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova.

Craiova.adevarul.ro vă dezvăluie zi de zi toate detaliile anchetei în cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus ieri pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite