Ginecologii din Craiova ameninţă că nu mai intră în sala de operaţie. Doctorii spun că le e frică să facă de gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale de la Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au anunţat conducerea unităţii medicale că nu mai intră în gardă, dacă nu li se dau materialele sanitare trebuincioase.

Angajaţii Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Nr.1 din Craiova spun că au trimis numeroase referate conducerii instituţiei, ca să le dea medicaţie şi materiale sanitare pentru a-şi putea face treaba. Supăraţi că au cerut şi-au aşteptat degeaba, medicii au comunicat directorilor spitalului că vor refuza să mai intre în sălile de operaţie, dacă nu li se asigură strictul necesar. Pentru a nu le muri oamenii pe braţe, ginecologii lipesc aproape zilnic liste la intrarea în sălile de operaţie, unde enumeră toate medicamentele şi ustensilele care lipsesc în acea zi.

image

Conducerea secţiei spune că a încercat să găsească tot felul de soluţii pentru a nu se bloca activitatea pe secţie.  "De peste un an, se adună de la fiecare ginecolog câte 20 de lei la operaţie şi încă 20 de lei pe lună, ca să cumpărăm materialele de care avem nevoie. Medicamentele şi le asigură pacientele. Dacă apar cazuri în care chiar nu au posibilitatea de a-şi achiziţiona medicaţia, le ajutăm noi", a declarat prof.dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

image

Managerul spune că ce de vină ar fi managementul secţiei "Situaţia fiecărei secţii este în principal rezultatul managementului, e important să nu fie unul defectuos. În alte secţii, veniturile sunt mult mai mari. La Ginecologie chiar alocăm suplimentar sute de milioane de lei vechi, iar aceşti bani provin din realizările de pe celelalte secţii", a declarat, în urmă cu câteva minute, conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr.1 Craiova (foto sus).

Citeşte AICI ce mai spune managerul unităţii medicale:

"Să-şi dea silinţa să rezolve cazuri mai grave!"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite