Craiova: George Popa, broker-ul care îţi înmulţeşte banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învârte în fiecare zi mii de acţiuni pe Bursă şi spune că cel mai important lucru este să fii suficient de informat încât să ieşi pe profit.

Ideea jocului pe Bursă i-a venit încă din facultate, când încă mai studia mecanismele care fac economia să funcţioneze. „Mi se părea foarte greu, o lume de neatins. Credeam că îţi trebuie mult curaj ca să faci asta”, ne-a mărturisit George. A venit apoi anul 2005 când, culmea ironiei, a câştigat la un concurs organizat de o televiziune centrală un cont de investiţii pe Bursă, iar rudele sale au câştigat alte două conturi. A fost şansa lui să arate ce poate în acest domeniu. „Încercau să popularizeze Bursa şi am câştigat 2.500 de lei pe cont. Dacă după trei luni eram pe profit, obţineam eu profitul, iar dacă ieşeam în pierdere, le suportau ei. Am ieşit pe profit pe toate cele trei conturi, dar am avut noroc. A fost o perioadă bună”, ne-a spus George.

A învăţat în timpul crizei cât într-o viaţă

Încrederea în sine a venit însă mai târziu, când tânărul a decis că e momentul să facă pasul spre investiţia pe Bursă.  Primii bani, 5.000 de lei, i-a băgat în acţiuni la Dafora Mediaş, o cunoscută companie de foraj pentru petrol şi gaze naturale. Încet-încet, sumele investite în acţiuni au devenit din ce în ce mai mari. Apoi a venit criza. „Am suportat criza ca orice investitor dar, per total, sunt mulţumit. Am învăţat lucruri în această perioadă pe care este posibil să nu le înveţi într-o viaţă de om dacă nu te confrunţi cu aşa ceva”, e de părere tânărul. În meseria de broker a intrat mai târziu, când şi-a dat seama că pe piaţă „există potenţial de creştere” şi că tot ce ştia despre acest domeniu putea ajuta şi alţi oameni, care doreau să investească. Atunci şi acum crede cu tărie că se deosebeşte de ceilalţi colegi ai săi tocmai prin faptul că se pune în fiecare zi în pielea omului care investeşte bani pe Bursă.

Citeşte în  continuarea poveştii vieţii lui George Popa.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite