Găman, noul căpitan al Craiovei! Vezi cum l-a impus Mititelu în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la meciul din optimile Cupei României cu Pandurii, noul lider al Ştiinţei a devenit Valerică Găman. Decizia de a schimba căpitanul echipei i-a aparţinut lui Victor Piţurcă, acesta făcând anunţul în vestiarul de la Târgu-Jiu.

Universitatea Craiova a obţinut joi seară un loc în sferturile de finală ale Cupei României, dar s-a ales şi cu un nou căpitan.

Managerul Piţurcă a luat decizia de a-i da lui Valerică Găman banderola purtată până acum de Andrei Prepeliţă, anunţul fiind făcut în vestiar, înainte de meciul cu Pandurii, de la Târgu-Jiu.

Fostul selecţioner i-a transmis lui Prepeliţă să nu se supere şi să nu ia decizia sa ca pe o pedeapsă. Mijlocaşul s-a conformat, a şi marcat cu Pandurii, arătând că respectă hotărârea antrenorului. „Nu m-am născut căpitan“, a spus „Prepe“, care preluase banderola de la Florin Costea.  

A mai fost căpitan cu Lupeni

„Walter“ a mai fost căpitanul Ştiinţei în Cupă, la meciul din şaisprezecimi cu Minerul Lupeni, când a şi marcat, dar atunci doar pentru că a lipsit Prepeliţă.

Acum, fundaşul de 21 de ani a devenit noul lider din teren al alb-albaştrilor, semn că este apreciat de Victor Piţurcă. De altfel, fostul selecţioner l-a şi anunţat pe Valerică Găman (foto jos, în postura de căpitan ) drept singurul jucător netransferabil de la Universitatea şi tot el a fost cel care l-a convocat, în premieră, la naţionala mare.      

image

Domnul Piţurcă mi-a mai dat banderola. Este o responsabilitate în plus, dar asta nu te face şi mai important, toţi suntem importanţi la echipă. În felul său, fiecare dintre cei 11 este căpitan în timpul meciului“, a spus Găman.

Sunt mândru că joc la un club de tradiţie cum este Universitatea! Dacă nea Piţi a anunţat că nu plec, atunci măcar atât cât rămân să încercăm să facem o treabă cât mai bună împreună“, a adăugat fundaşul craiovean.

A fost impus în echipă de Mititelu

Valerică Găman a debutat în prima ligă la 8 martie 2008, la Uziceni (Unirea - Craiova 2-2), dar abia din sezonul următor a prins primul unsprezece. Pentru asta, patronul Mititelu a forţat mâna antrenorului de atunci, Nicolo Napoli.

Odată intrat în echipă, tânărul fundaş nu şi-a mai pierdut locul, mai mult, el având cea mai rapidă ascensiune din fotbalul românesc, în numai şase luni ajungând din Liga a IV-a direct la naţionala mare.

La 19 ani, Găman a fost convocat de Piţurcă pentru meciul oficial cu Franţa, din preliminariile CM 2010, însă nu a apucat să debuteze. A făcut-o ulterior la tineret, devenind jucător de bază în trupa lui Emil Săndoi, pentru care a jucat în toate partidele din campaniile de calificare la ultimele două turnee finale de tineret, ratate însă la mustaţă, după ultimul meci.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite