Craiova: Furtuna i-a lăsat fără acoperiş pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei maşini au fost distruse aseară de un acoperiş construit fără autorizaţie în cartierul Craioviţa Nouă.

Oamenii povestesc că s-au speriat atât de tare, încât au crezut că este cutremur. De frică au ieşit în faţa blocului pentru a vedea ce se întâmplă.
Locatarii blocului 148 din cartierul Craioviţa Nouă spun că firma care a executat lucrarea a făcut totul de mântuială. „Se vede că au bătut câteva cuie şi au pus o tablă. E normal ca la prima furtună să se ducă totul. Să vedem acum nouă cine ne plăteşte pagubele. Eu stau la etajul patru şi îmi plouă în casă. Bine că nu a căzut acoperişul pe un om ceva, că era dezastru atunci. De frică, acum stăm în scara blocului, iar la noapte facem de planton“, a spus Ioana Duţă.



Acoperişul construit ilegal a distrus trei autoturisme parcate chiar în faţa blocului. Proprietarii vor acum să vadă cine îi va despăgubi.Oamenii spun că reparaţia maşini lor va costa câteva milioane de lei.

Asociaţia, amendată pentru acoperiş

Reprezentanţii primăriei spun că acoperişul din Cartierul Craioviţa Nouă, care a fost zburat de vânt aseară, a fost construit în urmă cu opt ani, fără autorizaţie. „Asociaţia de locatari a fost amendată în urmă cu patru ani când s-a făcut inventarierea acoperişurilor în Craiova“, a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei din Craiova.

image



Oamenii din cartierele mărginaşe, fără canalizare, au stat toată noaptea cu frica în sân. Craiovenii au declarat că vor sta de pază cu rândul, ca nu cumva apa să le intre în case. „Când plouă, putem merge cu barca“ .

În plin centrul oraşului canalizarea a cedat, iar în numai cinci minute mai multe  străzi au fost inundate. „La noi este ca la nimeni. Când plouă, putem merge cu barca. Asta este, canalizarea este veche, iar dacă nu se investeşte nimic, nu avem ce să facem“, a spus Ion Dumitru. „În această dimineaţă angajaţii primăriei au mers pe teren pentru a inventaria pagubele. Tot aseară un copac a căzut peste un gard al Şcolii nr. 30, din cartierul Craioviţa Nouă“, a mai spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei din Craiova.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite