Craiova: Furie şi indignare la Colegiul Carol I. Salariile pe octombrie, mai mici cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori, învăţători, personal auxiliar, au luat foc în această după-amiază când au intrat în posesia fluturaşilor cu salariul lunii octombrie.

Dascălii Colegiului Naţional Carol I aflaseră de câteva zile că vor trebui să restituie câte 25% din indemnizaţia de concediu, pentru lunile iulie şi august lucru cerut de primărie, iar astăzi a venit confirmarea că banii au fost opriţi toţi din salariul pe octombrie. „Sunt de 32 de ani învăţământ şi iau 500 de lei. Ne-au dat banii în septembrie, de ce ni-i opresc tocmai acum dacă nu era legal să îi primim“, a spus indignatăCornelia Mititelu.
„Sumele rămase după regularizare sunt motivele nemulţumirii care i-a adus pe profesori în situaţia de protest spontan“, a declarat directorul liceului, Dănuţ Mic.
Liderul Sindicatului Spiru Haret Dolj consideră ilegală reţinerea a 25% din indemnizaţia de concediu: „Este încălcat Codul Muncii. Sumele acestea nu se pot reţine decât cu titlu executoriu sau hotărâri judecătoreşti“.

Citiţi mâine, în Adevărul de Seară, ce spun profesorii celei de-a cincea şcoli ca valoare din ţară despre tăierile salarile şi felul în care le afectează viaţa şi profesia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite