Craiova: Funcţionarii din administraţia locală, tăiaţi de la suplimentele babane la salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Dolj nu a acordat viza de legalitate pe hotărârile luate de Consiliul Local Craiova care prevedeau acordarea unor suplimente salariale babane funcţionarilor din Primăria Craiova.

Funcţionarii din primărie îşi iau, cel puţin deocamdată, la revedere de la suplimentele salariale votate în Consiliul Local. Instituţia Prefectului a cerut revocarea celor două hotărâri pe motiv că acestea nu respectă prevederile legale în vigoare. Eugen Georgescu, prefectul de Dolj,a declarat căreprezentanţii Primăriei au invocat un amalgam de legi, unele dintre acestea nefiind în vigoare, pentru a justifica banii în plus primiţi la salariu. „Considerăm că acordarea suplimentelor salariale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice de execuţie şi de conducere din cadrul aparatului de specialitate al Primarului , al Consiliului Judeţean Dolj şi al altor servicii sau direcţii, egale cu diferenţa între salariul de bază prevăzut pentru funcţii publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţii publice locale în care sunt numiţi, nu poate fi acordat în anul 2010”, se arată în motivarea înaintată de Prefectură Primăriei Craiova. Potrivit documentului, reprezentanţii primăriei au folosit la calcularea suplimentelor coeficienţi de ierarhizare care nu pot fi aplicaţi din 2010.

Suplimentele Consiliului Judeţean, tăiate şi ele

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat că, cel mai probabil, aceeaşi soartă o va avea şi hotărârea luată de Consiliul Judeţean pentru acordarea bonusurilor la salariu. În plus, înaltul funcţionar public a precizat că a intervenit pentru stoparea virării banilor necesari plăţii suplimentelor salariale chiar la Direcţia Finanţelor Publice. „Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj s-au dus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice să obţină deschiderea creditului bugetar pentru suplimente, deşi nici măcar nu transmiseseră hotărârea spre avizare Prefecturii Dolj”,a declarat prefectul. Potrivit hotărârii, în timp ce un funcţionar care câştiga până acum 800-900 de lei primea 40 de lei la salariu, un director sau un şef de serviciu din instituţie câştiga mai mult cu până la 900 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite