Craiova: Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost condamnat la trei ani cu suspendare, pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspector-şef Silviu Cotigă a primit trei ani cu suspendare de închisoare, pentru că l-a şantajat pe patronul unui service auto. Potrivit anchetatorilor, inspectorul a înăsprit controalele la un service, pentru ca proprietarul să uite de o datorie de 1.350 de lei, pe care inculpatul o avea către acesta

Potrivit rechizitoriului, o maşină care era trecută pe firma patronată de familia Cotigă a fost dusă la reparat la un service auto din Craiova, în urmă cu patru ani. Suma la care ajungeau lucrările era de 3.350 de lei, iar mecanicii au terminat reparaţiile într-o săptămână. Factură emisă de service arată că inspectorul a plătit doar 2.000 de lei, urmând ca restul banilor să fie achitaţi ulterior. Pentru că nu mai primea banii, Constantin Luţă, patronul firmei de service, l-a contactat pe Silviu Cotigă şi i-a cerut suma restantă. Potrivit rechizitoriului, inspectorul "a înţeles să folosească puterea conferită de atribuţiile funcţiei de inspector-şef al ITM Dolj, spre a o determina pe partea vătămată să nu mai pretindă diferenţa neachitată, de 1.350 de lei".

DNA a făcut apel împotriva hotărârii judecătoriei

Astfel că Silviu Cotigă s-a pus cu verificări pe service-ul unde îşi reparase maşina.  Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub acuzaţia de şantaj, infracţiune sancţionată de Codul Penal cu până la cinci ani de închisoare. Judecătorii l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Procurorii anticorupţie au făcut apel împotriva hotărârii judecătoriei, în speranţa că vor obţine  o condamnare cu executare pentru fostul şef al ITM Dolj.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla detalii din rechizitoriul întocmit de procurori.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite