Craiova: Fost ofiţer de poliţie acuzat de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Cătălin Bănică a efectuat în 2006 un control la o societate din Craiova, unde trebuia să verifice legalitatea utilizării sistemelor de operare şi a soft-urilor instalate pe calculatoare. În urma verificărilor au ieşit la iveală numeroase nereguli pe care fostul ofiţer le-a trecut într-un proces verbal.

La câteva zile mai târziu, fostul ofiţer a mers din nou la firma la care a efectuat control şi a cerut 1000 de euro ca să modifice procesul verbal. Cum a primit banii Ştefan Cătălin Bănică a distrus documentul şi a întocmit în fals altul. Bărbatul a fost imediat descoperit, iar acum este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi reţinere sau distrugere de înscrisuri.   

Procurorii DIICOT au mai descoperit că în perioada 2006-2008, fostul ofiţer a cerut sume de bani la alţi doi reprezentanţi ai unor firme, care deţineau mai multe firme care aveau ca obiect jocurile de noroc. A pretins câte 1000 de lei lunar pentru a închide ochii la activităţile ilegale desfăşurate de societăţile respective.

Fostul ofiţer a fost trimes în judecată, iar procesul se desfăşoară la Curtea de Apel din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite