Craiova: Ford a confirmat producţia B-Max la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei au anunţat astăzi că modelul B-Max va fi produs începând din prima parte a anului viitor la fabrica din Bănie.La Craiova va fi produs şi un al doilea automobil aparinând clasei B, care va înlocui maşina Transit Connect.

Fabrica din Bănie va deveni unitate specializată în producţia modelelor aparţinând clasei B. Ford a confirmat astăzi, printr-un comunicat de presă, că va produce în Bănie modelul B-Max şi că, în viitor, producţia modelului Transit Connect va fi înlocuită cu cea a unui model tot din clasa B. „În ceea ce priveşte noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova în viitor, acesta va înlocui producţia noului Ford Transit Connect,  planificată iniţial pentru fabrica din Romania. Planul actualizat transformă fabrica de la Craiova într-o unitate specializată pentru producţia de vehicule aparţinând clasei B, oferind oportunităţi sporite prin utilizarea componentelor şi platformelor comune pentru vehicule cu dimensiuni similare”, se arată în comunicat. “Odată cu evoluţia strategiei globale One Ford, am reevaluat planurile noastre de producţie. Inţial, am anunţat că la fabrica de la Craiova se va produce noul model Ford Transit Connect. Cu toate acestea, am indentificat argumente solide care să permită fabricii de la Craiova specializarea pe vehicule aparţinând clasei B”, a menţionat Jan Gijsen, preşedintele Ford România. Schimbarea planurilor Ford pentru Craiova face parte dintr-un proces amplu de reorganizare a producţiei din România, Spania, Turcia şi Germania. "Conform noului plan, fabricile Ford din Valencia, Spania  şi din Saarlouis, Germania vor fi dedicate producţiei autovehiculelor din segmentul C, în timp ce fabricile din Koln, Germania şi Craiova, România vor construi vehiculele din segmentul B, precum şi motoare mici EcoBoost cu consum redus de combustibil", se arată într-un comunicat al Ford Europa.

La Craiova sunt aşteptaţi mai mulţi furnizori


Reprezentanţii Ford au avut astăzi la Craiova întâlniri cu autorităţile locale pentru a le comunica acestora noutăţile din planul de producţie al companiei la uzina din Bănie. După discuţia cu Jan Gijsen şi Nadia Crişan, membru în consiliul de administraţie al Ford, viceprimarul Mărinică Dincă a declarat că în perioada următoare la Craiova sunt aşteptaţi mai mulţi furnizori. “În fabrică sunt deja şapte furnizori care vor crea 600 de locuri de muncă, însă numărul acestora va fi mai mare decât cel preconizat. Sunt vizate atât amplasamente de pe platforma de est a Craiovei, precum spaţii din Electroputere, MAT sau Reloc, cât şi de pe platforma de vest, cum ar fi Doljchimul”, a spus Dincă. Acesta a precizat că Ford va demara angajările în luna septembrie a acestui an, cu 50 de angajări pe săptămână.

Tot în prima parte a anului viitor va fi demarată şi producţia motorului de un litru în trei cilindri EcoBoost, în acelaşi timp compania anunţând că îşi menţine în continuare angajamentul de a investi 675 milioane de euro în fabrica din Craiova.



Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite