Craiova: Ford, acuzat că a primit ajutor ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a acuzat marţi compania Ford că s-a făcut că plouă atunci când a fost vorba de transferul unor proprietăţi imobiliare aflate acum în posesia companiei către foştii acţionari ai Automobile Craiova, aşa cum prevede contractul de privatizare încheiat în 2007.

Ford ar fi obţinut astfel un ajutor de stat, valoarea activelor fiind estimată de reprezentanţii asociaţiei la 10 milioane de euro.„Faţă de lipsa de reacţie a Ford, Comisia Europeană a fost sesizată cu o plângere referitoare la ajutorul de stat ilegal şi analizează în acest moment declanşarea unei investigaţii oficiale”, se arată în comunicatul AIPC. Ajutorul de stat ilegal este constituit de păstrarea în activele Ford România a proprietăţilor Automobile Craiova.

Ca răspuns în faţa acuzaţiilor, reprezentanţii Ford au precizat că obiectivul companiei este acela de a face transferurile de active. Terenurile respective, aflate în diferite oraşe ale ţării şi însumând o suprafaţă de 50 de hectare, au aparţinut Mecatim Timişoara, unde Daewoo a deţinut 80% din capitalul social. 20 de hectare din această suprafaţă se află în Timişoara. Societatea mai deţine teren şi în Bucureşti, circa patru hectare, Iaşi, Constanţa, Braşov şi Cluj, toate reprezentând centre zonale de vânzări.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite