Craiova: Florari cu diplomă, la Expo-Flora 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Cîrstea, unul dintre producătorii particulari, venit din Costeşti Argeş este decis să nu rateze nicio altă ediţie. Şi asta, nu pentru că a fost băgat în seamă cu o diplomă de participare, ci pentru că florile au căutare la Craiova.

Dacă de organizare au fost cu toţii mulţumiţi, la capitolul vânzări lucrurile au stat mai puţin bine decât anul trecut. „E al şaptelea an de când vin. Acum a fost mai slab, dar e şi anul ăsta păcătos“, mărturiseşte Mihai Cîrstea. Producătorul îşi vinde florile cu preţuri ce variază între 1leu, cât costă petunia, sau gura leului, şi 40 de lei, costul gazaniilor curgătoare. Cu 30% a încasat mai puţin anul acesta şi Ionica Nistor.  Căutare au avut  printre florile ei cele ieftine. „Mai greu să dai o gardenie sau un anturium cu 40 - 50 de lei. Astea sunt timpurile“, spune ea. De vânzări mai scăzute decât în 2009 s-a plans şi Georgeta Dane, sticlar din Timişoara. „Din fericire nu am plătit locul şi cazarea şi atunci am mai economisit nişte bani“, mărturiseşte  femeia, pentru care modelarea sticlei este o mică afacere de familie. Timişoreanca a făcut echipă la Craiova cu Marcela Chivu din Târgovişte. Lumânările parfumate, realizate manual de aceasta, au completat sfeşnicele Georgetei Dane.

Organizatorii celei de-a XXVII ediţii a Expo – Flora au acordat astăzi 61 de diplome de participare, câte una fiecărui expozant. Târgul se va închide mâine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite