Craiova: Fiu de judecătoare „pedepsit“ cu o suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Sprânceană, fiul unei judecătoare din Craiova, a fost prins chiar în timp ce încerca să vândă droguri de mare risc, în anul 2007. A primit trei ani cu suspendare, deşi a încercat să vândă haşiş.

Tânărul în vârstă de 26 de ani aducea marfa tocmai din Maroc. Băiatul magistratei a încercat să plaseze 60 de grame de haşiş unui tânăr din Bucureşti, student la actorie. Procurorii DIICOT Craiova au stabilit atunci că fiul judecătoarei Daniela Sprânceană de la Judecătoria Craiova a adus drogurile în ţară prin vama Cenad, la data de 15 august 2007.

Cei doi tineri au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri şi introducerea în ţară de stupefiante de mare risc. Două zile mai târziu, Tribunalul Dolj a decis ca băiatul magistratei şi celălalt tânăr să fie judecaţi în stare de libertate pe motiv că nu reprezintă pericol social. Procurorii DIICOT Craiova au mai stabilit că Daniel Sprânceană a reuşit să aducă droguri de mare risc în ţară de mai multe ori, fără ca nimeni să observe acest lucru.

A ascuns marfa în lenjeria intimă

De fiecare dată, craioveanul ascundea marfa în lenjeria intimă şi a reuşit astfel să nu atragă atenţia vameşilor. Fiul judecătoarei i-a cerut 1000 de euro lui Bogdan Diţă pentru 60 de grame de haşiş. La audieri, tânărul nu a recunoscut nimic, punând totul pe seama unei înscenări. „Sunt un student model, am absolvit Facultatea de Drept din Craiova printre primii. Nu am vândut niciodată droguri nimănui şi nici nu am consumat“, a explicat acuzatul.

Daniel Sprânceană şi Bogdan Diţă au cerut strămutarea dosarului la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Cererea lui a fost admisă imediat, iar instanţa din Bucureşti a decis judecarea dosarului la Tribunalul Arad. Magistraţii l-au condamnat, în noiembrie 2009, la trei ani cu suspendare pe fiul judecătoarei, iar pe Diţă la trei ani de închisoare cu executare. Tinerii au făcut apel la Curtea de Apel din Timişoara,care a hotărât suspendarea sub supraveghere a pedepsei date lui Bogdan Diţă. Atât procurorii, cât şi inculpaţii au făcut recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. La 7 martie 2011, instanţa a respins recursurile ca nefondate, cei doi craioveni scăpând ieftin, cu pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare.

De cealaltă parte a legii

Andrei Lazăr şi Iustin Covei sunt alţi doi fii de magistraţi care au fost implicaţi în scandaluri. Primul este acuzat de tulburarea liniştii publice, iar cel de-al doilea a fost arestat anul trecut pentru clonare de craduri.Amândoi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite