Craiova: Fiscul a pus sechestru pe acţiunile lui Mititelu de la Universitatea. Piţurcă le poate cumpăra de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit specialiştilor, Mititelu ar putea rămâne, teoretic, fără acţiunile de Universitatea, dacă Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj le va scoate la vânzare.

Fiscul a decis să pună sechestru pe acţiunile de la Universitatea după ce anul trecut, după ce Mititelu a obţinut licenţa de joc pentru echipă în baza unei amânări la plată a datoriilor către stat, a uitat să-şi mai plătească obligaţiile. Dacă datoriile cumulate până pe 9 aprilie 2010, data instituirii sechestrului, erau de 3 milioane de lei, acum restanţele lui Mititelu către stat au ajuns la aproape opt milioane de lei.
Dosarul executării datează din anul 2007, însă Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj a instituit până acum sechestru doar pe terenuri, cea mai mare parte dintre acestea situate la Balta Craioviţei. Acestea nu au putut fi valorificate de Fisc pebntru că nimeni nu a vrut să cumpere suprafeţele scoase la licitaţie de Fisc.

Piţurcă poate cumpăra, dacă Fiscul vinde

Potrivit menţiunilor înregistrate la Registrul Comerţului, sechestrul pe acţiuni a fost instituit în baza procesului verbal 270253 din 9 aprilie 2010, acelaşi proces verbal instituind sechestru şi pe acţiunile lui Sorin Joavină. În procesul-verbal există însă şi o greşeală, sesizată de specialişti dar şi de Fisc. În loc să pună sechestru pe acţiunile de la Fotbal Club U Craiova SA, lucrătorii Fiscului au pus sehestru pe „părţile sociale”, specifice unui SRL, probabil o încurcătură dată de divizarea clubului în mai multe societăţi. Executorii judecătoreşti spun însă că, în eventualitatea vânzării acestor acţiunii, eroarea nu ar trebui să facă probleme Fiscului. „Dacă Fiscul decide să vândă aceste acţiuni, această greşeală nu e un motiv să nu se poată face tranzacţia. Teoretic, oricine vrea să cumpere aceste acţiuni, o poate face dacă Fiscul decide să le scoată la vânzare”, a spus un executor judecătoresc, sub protecţia anonimatului.
În prezent, Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii, deţine doar 11% din acţiunile clubului, cea mai mare parte din acţiuni fiind în proprietatea copiilor lui Mititelu, aproximativ 70%.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite