Craiova: Festivalul Internaţional Shakespeare, ultima reprezentaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A fi sau a nu fi“ se va mai auzi în Cetatea Banilor, astă-seară, de la ora 19.00, rostit în lituaniană.

Teatrul Meno Fortas din Vilnius aduce pe scena Festivalului Internaţional Shakepeare una din cele mai importante creaţii scenice ale regizorului Eimuntas Nekrosius. „Hamlet“-ul său ajunge la Craiova după o lungă călătorie şi numeroase popasuri în context cultural european.

Actorii lituanieni, Nekrosius şi interpretarea modernă a temei născute la 1600, închid un lanţ de viziuni deschis oficial pe 23 aprilie, pe scena Naţionalului Marin Sorescu, tot cu un spectacol produs la Vilnius, dar o creaţie a lui Oskaras Korsunovas  şi a Teatrului Municipal O.K.

Producţia din această seară, programată la ora 19.00, în Sala Amza Pellea, se aliniază ideilor contemporane  şi viziunilor cerute în Constelaţia Hamlet. Tot astăzi s-a încheiat şi Atelierul de Teatrologie, ce a fost organizat de Asociaţia Internaţională a criticilor de Teatru şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti.

Ora 23.00, final de festival


Cortina se va lăsa aproape de miezul nopţii peste cea de-a şaptea ediţie a fenomenului care a transformat Craiova în capitală mondială culturală. „Shakespeare şi noua realitate teatrală“, Festivalul se opreşte aici, dar continuă în Bucureşti, până pe 9 mai, zi ce se va încheia cu spectacolul prezentat de „The Wooster Group” din New York, în regia lui Elizabeth Le Compte.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite