Craiova: Felicia Stancu, angajata de la Pensii prinsă că a acordat unor persoane ajutor de înmormântare de două ori, a fost disponibilizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicia Stancu nu mai lucrează la Casa de Pensii Dolj. Foto: arhivă
Felicia Stancu nu mai lucrează la Casa de Pensii Dolj. Foto: arhivă

Funcţionara cercetată în prezent pentru infracţiuni precum fals şi uz de fals de către poliţiştii doljeni a fost concediată în luna august, atunci când Casa Judeţeană de Pensii a fost nevoită să dea afară 32 de oameni.

Cazul angajatei de la Pensii care frauda statul pe seama morţilor a fost tratat pe larg de Adevărul de Seară în luna iunie a acestui an. Angajata a fost prinsă că a acordat ajutor de înmormântare de două ori pentru aceeaşi persoană decedată unor persoane care habar nu aveau că au cerut aceşti bani Casei de Pensii, profitând de faptul că verificările făcute în aceste cazuri nu s-au făcut încrucişat. Imediat după ce pe fir au intrat poliţiştii şi procurorii, Stancu şi-a luat concediu, fiind ulterior mutată la un ghişeu de relaţii cu publicul. În luna august, când mai multe instituţii doljene printre care şi Casa de Pensii, au fost anunţate că trebuie să facă disponibilizări, Stancu a fost prima pe listă. „În mod evident, cercetările continuă în acest caz. Am înţeles că au fost audiate deja aproape toate persoanele care au primit, pe hârtie, acest ajutor şi cazul este aproape de finalizare”,a spus Daniel Baciu, directorul Casei Judeţene de Pensii Dolj, prezent ieri în redacţia AdS.
Paguba creată în urma fraudei, aproximativ 100.000 de lei, a fost acoperită de Stancu, potrivit unor surse din instituţie, prin vânzarea unui apartament.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite