Craiova: Fără operaţie, viaţa Carinei va fi un chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu avea nici cinci ani când a fost dignosticată cu scolioză idiopatică toraco-lombară. Acum are 17 ani, iar această boală a ajuns la forma gravă.

A purtat corset de când era de-o şchioapă, a trebuit să fie mereu atentă la felul în care se joacă şi a visat că va veni şi clipa în care viaţa ei va intra în normalitate, iar coloana vertebrală, acum în formă de S, cu o deviaţie de 104 grade T6-L1, va fi îndreptată. Vreme de 13 ani mama Carinei Vâlceanu a dus-o la numeroşi medici, a respectat indicaţiile acestora, însă niciun tratament nu a oprit curbarea coloanei.

„Îi este din ce în ce mai greu şi oricât de tare ne-am dorit să nu se ajungă la operaţie se pare că nu mai putem sta, pentru că trebuie să se facă până când împlineşte 18 ani“, a spus Fănica Butaru, mama adolescentei.

image

Operaţie costisitoare

„Am mers la Spitalul Foişor în Bucureşti, la profesorul  Traian Ursu, şi a recomandat să o internăm pe 26 aprilie, în a treia zi de Paşti, pentru a face elongaţie, prin care să îi întindă coloana cu ajutorul unor fiare, operaţiune ce va dura între patru şi şase săptămâni. După aceasta urmează operaţia, care este garantată 50%. Am înţeles că în astfel de cazuri se intervine chirugical de mai multe ori“, povesteşte Fănica Butaru. Acum se lovesc de o altă dură realitate, costul mare al operaţiei. Părinţii elevei s-au împrumutat de pe unde au putut, colegii ei de la Colegiul Naţional Gheorghe Chiţu au adunat de asemenea bani, prin spectacole, concursuri.

„Mi s-a spus că trebuie să plătim 2.000 de euro chiar marţi când ajungem la spital la Bucureşti şi că, din fericire, mare parte din operaţie se suportă şi din fondurile spitalului, că altfel ne-ar fi costat 8.000 de euro. Are nevoie de operaţie, pentru că viaţa fetiţei mele este în pericol“, a precizat Fănica Butaru.

Donatiile se pot face in contul deschis la Banc Post SA- Sucursala Dolj:
RO 89 BPOS 1700 3664 902 RON 01
Titular cont: Butaru Constantin Liviu ( tatăl) – Tel. : 0742.112.842

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite