Familiile militarilor întorşi din Afganistan: "Pleacă cineva în misiune fără să se gândească la bani?Am fost disperată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile militarilor care în această săptămână au ajuns în Bănie au vorbit despre temerile pe care le-au avut în perioada când cei apropiaţi se aflau pe câmpul de luptă.

Cornelia Ţâru, de 51 de ani, din Lugoj, era ieri cu ochii în lacrimi, când fiul său, Petru Daju, de 30 de ani, defila în cadrul Batalionului 26 Infanterie. Femeia ne-a mărturisit emoţiile pe care le-a trăit în cele şase luni cât fiul ei şi-a făcut datoria pe teatrul de operaţiuni. Mama soldatului ne-a povestit despre momentele groaznice pe care le-a trăit când a aflat că doi militari din Craiova au murit.  „Ca mamă, am stat cu inima strânsă când au pierit cei doi militari. Dar am avut credinţă, ca să pot trece  peste acest moment. M-am gândit că, orice s-ar întâmpla, soarta şi destinul nu ţi le schimbă nimeni. Am fost disperată. Şi acum am plâns când le-am auzit numele celor care au căzut la datorie“, ne-a mărturisit femeia.

"Mi-a fost frică pentru el"

Cornelia Ţâru a spus că fiul său a ales să plece în misiune pentru a-şi face datoria, dar şi pentru bani. „Băiatul şi-a dorit să meargă în misiune, nu a fost obligat de nimeni. Dar pleacă cineva fără să se gândească la bani? Nu cred“, a adăugat mama soldatului. Nici pentru Ion Iacob, de 59 de ani, din Craiova, nu a fost uşor, când a aflat că doi colegi ai ginerelui său, aflat în misiune, încetaseră din viaţă. „Mi-a fost frică pentru el, mai ales atunci când s-a petrecut tragedia cu cei doi tineri de la Scorpionii Roşii. Dar asta e misiunea lor şi trebuie îndeplinită“, a spus, cu tărie, Ion Iacob, care ieri şi-a îmbrăţişat ginerele, Ionuţ Cerbu, de 33 de ani, întors din Afganistan.

VIDEO Ultimii Scorpioni Roşii s-au întors din Afganistan. Ministrul Apărării a vorbit despre soldaţii morţi la datorie

Soldaţii din cadrul Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" şi Batalionului 20 "Dolj" au participat ieri la o ceremonial militar, în cadrul căruia drapelele de luptă au fost decorate. La eveniment au participat primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite