Craiova: Familia Alexandrei: "Avocaţii ne întorc spatele, pentru că se tem de dosarul Dinu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Părinţii fetei împuşcate spun că justiţia din România este la pământ.
Craiova: Părinţii fetei împuşcate spun că justiţia din România este la pământ.

Părinţii Alexandrei nu găsesc un avocat care să dovedească faptul că Ionuţ nu le-a ucis accidental copilul. Apărătorii spun că se feresc de acest dosar, fiind unul intens mediatizat şi destul de controversat.

Părinţii Alexandrei Iancu sunt disperaţi pentru că niciun avocat nu se încumetă să se angajeze în gestionarea dosarului. Mulţi dintre aceştia şi-au motivat refuzul prin faptul că acest proces este unul cu greutate şi că le e teamă să se implice, tocmai pentru că sunt conştienţi de influenţa celor cu putere de decizie în justiţie.


Banii şi puterea, piedici în rezolvarea cazului Dinu


Am apelat la mai multe persoane, dar m-am izbit de reţinerea lor. Nu mai ştiu ce să fac. Nu mai pot închide un ochi noaptea, mă gândesc la care uşi să mai bat. Iau înnebunit drumul Craiovei aproape în fiecare zi, pe la tribunale, la instanţe, mă rog de oameni ca să mă sprijine. Degeaba”, ne-a spus Mihai Iancu. Acesta recunoaşte că şi banii sunt o problemă, ţinând cont că sumele pretinse de unii avocaţi pleacă de la 6.000 de lei şi ajung chiar la 10.000. „Situaţia noastră materială este modestă. Soţia mea lucrează ca agent de pază, iar eu electromecanic la Gospodăria de Apă. Câştigăm lunar 1.000 de lei, din care jumate se duc pe cheltuieli casnice. În special că în această perioadă cumpărăm multe pastile, printre care calmante, pentru că nu este uşor să rezişti la o asemenea încercare ”, mai spune tatăl Alexandrei. Acesta explică principala principala cauză pentru care în momentul de faţă interesele nu îi sunt reprezentate de un avocat. „Am avut unul, însă pe data de 28 ianuarie am depus o cerere către preşedintele tribunalului, prin care am arătat că reziliez contractul de asistenţă juridică cu avocatul, pe motiv că acesta nu mă putea reprezenta la ultimul termen, deoarece avea un proces la Tribunalul Bucureşti, care dura de patru ani de zile şi era în stadiul final. Trebuia să se prezinte neapărat acolo. Cererea mi-a fost respinsă”, a adăugat Mihai Iancu.


Apel către avocaţii din România: „Salvaţi amintirea Alexandrei!”


Familia Alexandrei cere ajutor. „Oricine mă poate sprijini cu un sfat sau avocat, care să nu îmi ceară prea mulţi bani, îl rog din suflet să mă contacteze pe numărul 0769.686.963. În cazul în care banii sunt singura condiţie pentru ca Alexandrei să i se facă dreptate, o să îmi vând casa şi tot o să răzbun moartea copilului meu. Salvaţi amintirea Alexandrei!”, este rugămintea lui Mihai Iancu.
Anul trecut, în data de 25 iunie, Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, a împuşcat-o în cap cu o armă de tir a tatălui pe Alexandra Iancu (19 ani), o colegă a prietenei sale, care stătea în gazdă la ei de mai bine de doi ani. Victima a murit o zi mai târziu, pe patul de spital. Criminalul a primit în această săptămână trei ani de închisoare, cu suspendare. A fost eliberat.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite