Craiova: Facelift pentru Aeroportul din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Carpatair, Nicolae Petrov, i-a oferit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa macheta unui avion al companiei
Preşedintele Carpatair, Nicolae Petrov, i-a oferit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa macheta unui avion al companiei

Autorităţile judeţene au dezvăluit astăzi noua faţă a aeroportului din Bănie, după lucrările de modernizare care au durat mai bine de un an. Aerogara va intra în curând într-o nouă etapă de extindere, estimată la trei milioane de euro.

Oltenii care aleg să zboare din Bănie vor putea călători cu avionul începând de astăzi în condiţii decente. Conducerea executivă a Consiliului Judeţean Dolj a prezentat noul „look” al aeroportului din Bănie, după ce mai bine de un an muncitorii firmelor Atlas şi Polystart au lucrat la modernizarea singurei aerogări care va deservi cei peste 2,3 milioane de locuitori ai Olteniei. Deşi investiţia nu se ridică la nivelul celor făcute în celelalte aeroporturi din apropiere, precum Timişoara sau Sibiu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa a declarat că modernizarea e menită să atragă interesul investitorilor pentru regiune şi că s-a făcut tot ce se putea face cu bani puţini. „Am drămuit fiecare bănuţ ca să realizăm ceea ce vedeţi astăzi”,a spus Ion Prioteasa.



Investiţie de trei milioane de euro

Aeroportul poate prelua începând de astăzi un flux de 150 de călători pe oră, însă deocamdată singurul operator aerian de pasageri din Oltenia rămâne Carpatair. Prezent la inaugurare, preşedintele Carpatair, Nicolae Petrov, i-a oferit preşedintelui Prioteasa o machetă a unui avion Carpatair şi a declarat că are în vedere noi destinaţii europene din Craiova, precum Barcelona sau Londra. „Zborul către Londra este solicitat de reprezentanţii Ford”,a spus Petrov.

aeroport
Prioteasa

Aeroportul are începând de astăzi terminale separate pentru sosiri şi plecări, conform cerinţelor Schengen, săli de aşteptare şi toalete renovate complet, spaţii pentru companiile aeriene, parcare şi spaţii verzi amenajate dar şi spaţii pentru agenţii economici. Întreaga investiţie se ridică la trei milioane de euro, însă Consiliul Judeţean a investit până acum în total şapte milioane de euro în echipamente de securitate, în reabilitarea, cel puţin parţială, a pistei de decolare şi speră să obţină alte fonduri pentru reabilitare în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport pentru care Aeroportul din Bănie nu este în prezent eligibil.

image

Aeroportul intră într-o nouă etapă de extindere


Autorităţile judeţene au spus astăzi că vor investi în continuare în aeroport, pentru etapa următoare de dezvoltare fiind prevăzută o extindere a sălilor de aşteptare şi a celor de bagaje care este estimată la trei milioane de euro. Antreprenorul Atlas mai are însă deocamdată de finalizat turnul de control al aeroportului care va avea, după modernizare, cinci etaje.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite