FOTO/VIDEO Elevii doljeni au avut parte de o surpriză: colegii mai mari din Bucureşti le-au dăruit cărţi din colecţia Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolarii din Amărăştii de Jos au fost astăzi încântaţi de cadourile prietenilor din capitală.
Şcolarii din Amărăştii de Jos au fost astăzi încântaţi de cadourile prietenilor din capitală.

Elevii Liceului Teoretic cu clase I-XII din comuna doljeană Amărăștii de Jos au primit astăzi cărți din colecțiile Editurii Adevărul. Volumele au fost distribuite copiilor de către patru liceeni bucureșteni. Proiectul tinerilor își propune să le ofere elevilor șansa de a descoperi beneficiile lecturii.

Alexandru Geoană, Sever Savanciuc, Teodor Zamfirescu și Marius Ivan sunt cei patru liceeni de clasa a XII-a care au poposit azi-dimineață în comuna doljeană Amărăștii de Jos.

Craiova

Tinerii, înarmați cu volumele din colecțiile Adevărul, au luat la rând clasele elevilor pentru a le explica acestora scopul proiectului sprijinit de Editura Adevărul Holding.

Craiova

„Alături de colegii mei am venit în comuna voastră pentru a vă dărui aceste cărți. Volumele sunt destinate copiilor, sunt cărți pe care le-am citit și eu atunci când eram de vârsta voastră. Vă dăruiesc acest cărți pentru că și eu sunt pasionat de citit, iar lectura constituie cheia succesului. Fiecare  va primi câte două cărți și v-as ruga să le schimbați între voi pe măsură ce le citiți“, le-a spus Alexandru Geoană, inițiatorul proiectului, copiilor din prima clasa vizitată.

image

Au urmat și celelalte clase din ciclul primar, unde tinerii le-au propus copiilor un concurs cu premii în dulciuri, rechizite și jucării.
„Vor fi trei premii pentru copiii care fac cele mai multe desene despre cărțile pe care le-au citit, dar și pentru cei care vor lectura cele mai multe volume. De asemenea, vom acorda și cinci premii pentru cele mai creative și interesante desene“, le-a spus Alexandru Geoană copiilor.

Craiova

Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 ianuarie 2011, iar rezultatele concursurilor și acordarea premiilor vor fi anunțate la 7 februarie 2011.
Fiecare elev a primit și câte o ciocolată, pentru ca lectura să fie și mai plăcută. 120 de copii din ciclul primar din Amărăștii de Jos au primit câte o carte din colecția Disney „Prima mea enciclopedie“.

Craiova

„Este foarte frumoasă cartea aceasta. Nu am avut niciodată o enciclopedie“, a mărturisit Larisa, elevă în clasa a III-a. În cadrul acțiunii, au fost donate Bibliotecii liceului și Bibliotecii Comunale din Amărăștii de Jos și două serii complete de romane din colecția „100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.

image

Cele 200 de volume destinate elevilor din clasele V-VIII au fost primite cu drag de către bibliotecarele școlii.
Citesc cărțile Adevărul, în special colecția „100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă. Mai am de cumpărat câteva volume și voi avea colecția completă acasă. La bibliotecă aveam mare nevoie de cărți de o asemenea calitate“, a declarat bibliotecara Georgica Moanță.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite