Craiova: FOTO /Bunica caporalului mort, Constantin Buică „I-au dus şi i-au omorât acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupurile soldaţilor au fost aduse acasă în sicrie
Trupurile soldaţilor au fost aduse acasă în sicrie

Acasă la Constantin Buică toată familia este devastată. Cele două bunici stau în faţa sicriului şi îşi strigă durerea.

Familia tânărului este devastată. Mama caporaului, Constantin Buică este în stare de şoc şi repetă încontinuu. „În loc de nuntă îţi pregătim înmormântarea. Unde te duci tu mămică? Băiatul meu frumos şi cuminte ce soartă ai avut. “

image

Nimeni nu ne-a spus ce s-a întâmplat

Tatăl caporalului, Constatin Buică susţine că a încercat să vorbească cu cei din conucerea unităţii militare, însă nimeni nu a putut să îi spună ce s-a întâmplat la Cincu. „Ne-au spus că este o anchetă în curs, iar în momentul când se va finaliza vom afla totul. Dacă ştiau că nu au armament corespunzător de ce i-au mai dus în poligon. Sufletul meu a murit acum. Nimeni nu ne poate alina durerea. Ce am făcut Doamne de m-ai pedepsit aşa. “, a spus disperat  Ion Buică.

image

Caporalul Viorel Costin Antonie a fost dus la casa pe care şi-o construise la Malu Mare şi unde visa să se mute cu toată familia. Bărbatul are două fetiţe şi avea visuri mari. Trebuia să plece în luna ianuarie într-o misune în Afganistan. Familia susţine că îşi iubea meseria şi că tot timpul era gată să sară în ajutorul celor care aveau nevoie.

image

A murit de ziua copilului

Marin Costea, caporalul care a murit în urma exploziei de la Cincu a apucat să îi spună copilului lui „La Mulţi Ani“. Bărbatul a murit chiar în ziua în care băiatului împlinea trei ani. Soţia caporalului nu ştie cum va putea trece peste această tragedie. „Mari al meu era apreciat la unitate. Are medalii chiar şi de la Preşedintele Băsescu. Glumea uneori şi îmi zicea că o să îi dea pământ în Afganistan. Era a patra misune acolo.“, a povestit femeia.

image

Trupurile militarilor vor fi depuse la capela cimitirului Ungureni.

image
image
image
image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite