Craiova: FOTO/ Crotalierea ovinelor încarcă nota de plată a ciobanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriaţi de zvonul că preţul unui cercel va ajunge la şapte euro, fermierii sunt hotărâţi să scumpească carnea de miel.

Pompiliu Constantin Brânzan, din comuna doljeană Pleşoiu, este cioban din tată în fiu. De 20 de ani se ocupă cu creşterea şi vânzarea animalelor. Acum însă îl sperie gândul că trebuie să scoată din buzunar 1.400 de euro pentru crotalierea mieilor şi oilor. „Dacă va trebui să dăm aceşti bani, eu, la rândul meu, cu cât va trebui să vând un kilogram de carne. Practic, din afacerea pe care o am îmi întreţin familia. Până la urmă şi noi, ciobanii, trebuie să câştigăm ceva, că doar de asta muncim atât. Ba am investit sume mari de bani şi pentru hrana mieilor“, a spus fermierul.

image

Voiau să păstreze preţurile de anul trecut


Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare din judeţul Dolj susţine că până în momentul de faţă nu s-a stabilit un preţ fix pentru montarea cercelului la animale. „Totul este la stadiu de act normativ. Nu ştim nici noi nimic până în momentul de faţă. Cert este că oamenii nu trebuie să îşi facă probleme, cu siguranţă preţul nu va creşte aşa cum se aude“, a  spus Andrei Butaru, directorul instituţiei. 

image

Ciobanii mai spun că există multe firme, care cumpără carnea de la ei, după care o exportează la un preţ mult mai mare. „Noi am zis să cerem tot 14 lei pe kilogramul de carne, ca şi anul trecut. În cazul în care costurile noastre vor creşte, suntem nevoiţi să majorăm şi noi preţul cu câteva procente. Deocamdată nu am stabilit nimic, mai este destul timp până la Paşte. Atunci vom vedea care este situaţia“, a mai precizat Pompiliu Constantin Brânzan.

image
image
image
image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite