Craiova: Expoziţie de tablouri cu vânzare pe holul Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Holul de la intrarea în biroul prefectului de Dolj s-a transformat într-o veritabilă galerie de artă, în care expun tineri artişti.

Zeci de tablouri străjuiesc intrarea în cabinetul prefectului de Dolj, spre încântarea doljenilor care vin în vizită la înaltul funcţionar public. Pânzele sunt semnate de Andreea Vlăduţ, Iulia Teutan, Roberta Ionescu sau Lucian Irimescu, artiştii lăsând, pentru persoanele interesate de achiziţionarea unui tablou, şi numerele de telefon la care pot fi contactaţi.Galeria de artă de la Prefectură nu este însă ca oricare alta. În dreptul tablourilor, pe lângă numele pictorilor, sunt trecute şi preţurile, pentru ca doljenii care au pus ochii pe un tablou potrivit pentru sufragerie să nu fie puşi în dificultate atunci când vine vorba de plată. O pânză costă, în medie, 350-400 de lei, însă operele mai speciale pot ajunge şi la 1.000 de lei. „Cred că este extraordinar că se dă o şansă acestor tineri, dar nu cred că preţurile au ce căuta în acest peisaj“, a spus unul dintre doljenii care au avut astăzi treburi de rezolvat la Prefectură.

image

Câteva tablouri au fost vândute

Strategia de marketing pare să fi dat roade, dacă ar fi să le dăm crezare autorităţilor care au venit cu această propunere. „Ideea mi-a venit în urmă cu câţiva ani, pe vremea când eram director al cancelariei prefectului, dar am pus-o în practică acum. Lucian Irimescu mi-a propus să aducem tablouri care aparţin elevilor Liceului de Artă şi mi s-a părut o idee foarte bună pentru că trebuie să promovăm tinerii artişti. M-am speriat într-o zi când am venit la birou şi am văzut că au dispărut câteva tablouri, dar mi s-a spus că deja au fost vândute“, a spus prefectul Eugen Georgescu.

image
image

Află câţi bani au câştigat până acum artiştii care expun la Prefectură pe craiova.adevarul.ro

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite