Craiova: (UPDATE) Doi judecători de la Tribunalul Dolj, reţinuţi de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător de la Tribunalul Dolj a fost reţinut aseară de către procurorii DNA - structura centrală, fiind acuzat de fapte de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, este vorba şi de reţinerea altui judecător de la aceeaşi instanţă. Sursele judiciare susţin că este vorba de o mită de 40.000 de euro, în cazul judecătorul reţinut deja. Acţiunea DNA este în desfăşurare la Craiova.

Ora 23.00 Judecătorul Laurenţiu Anghel şi cei doi avocaţi au primit mandat de arestare pentru 29 de zile emis de către Curtea de Apel Craiova.

Judecătorul Anghel este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită într-un dosar de înşelăciune al unui deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă, Sergiu Stănăgoi.

Potrivit avocatului Mircea Gacea care îl reprezintă pe Anghel, nu exista elemente din care să reiasă că clientul său ar fi săvârşit infracţiunea pentru care este arestat.

Potrivit unor surse DNA, o anumită sumă de bani ar fi ajuns de la cei doi avocaţi la judecătorul Anghel care la rândul său i-ar fi înmânat judecătorului Bogdan Diaconescu, magistratul care a judecat dosarul deţinutului de la PMS Craiova.

Avocatul Mircea Gacea a mai spus că deţinutul respectiv a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Ora 18.00 Judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru de la Baroul Olt şi Octavian Ciucă de la Baroul Dolj au fost scoşi de la DNA Craiova şi duşi cu duba la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DNA au solicitat joi după amiază mandate de arestare preventivă pentru 29 zile pentru judecătorul Laurenţiu Anghel, de la Tribunalul Dolj, reţinut încă de miercuri seară, şi pentru avocaţii Octavian Ciucă, respectiv Ion Militaru, din Baroul Dolj, respectiv Olt. Aceştia din urmă ar fi intermediat mita primită de la anumite persoane, care aveau dosare pe rolul instanţelor craiovene.

Celălalt judecător, Bogdan Diaconescu, pentru care CSM a dat aviz a fost audiat astăzi mai multe ore la sediul DNA Craiova. Acesta l-a eliberat pe Adrian Cocoană, şoferul timişorean care a ucis cu maşina, anul trecut, un tânăr aflat pe trotuar. Asupra judecătorului Laurenţiu Anghel, reţinut în urma unui flagrant realizat în trafic,  procurorii anticorupţie ar fi găsit suma de 12.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de judecătorul Laurenţiu Anghel, nume controversat în diverse procese penale, alături de un alt judecător controversat, Bogdan Diaconescu, acuzat că s-ar fi implicat în cazul ucigaşului cu Ferrari de la Timişoara. Surse judiciare susţin că, alături de cei doi judecători, au mai fost reţinuţi doi avocaţi, unul din Craiova şi celălalt din Piteşti.

„Clanul Gorbunovilor“, reabilitat de justiţie

Un an cu pete negre pentru Justiţia din Craiova

Avizul pentru reţinerea celor doi judecători a fost dat aseară de către Consiliul Superior al Magistraturii, care nu a anunţat însă care este instanţa care va instrumenta acest caz. "Până în acest moment, adică ora 12, la Curtea de Apel Craiova nu a fost înregistrată nicio propunere de arestare de către DNA. Dacă dosarul este coordonat de căptre DNA Bucureşti, ei se pot duce cu persoanele reţinute direct la instanţa corespunzătoare în grad, adică la Curtea de Apel Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt  al Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, a confirmat pentru "Adevărul", azi-dimineaţă, acţiunea desfăşurată la Craiova.

Vom reveni cu amănunte!

Judecătorul Laurenţiu Anghel

image

Citeşte şi: Reporterii de investigaţie ai redacţiei Adevărul de seară din Craiova au descoperit o legătură cel puţin ciudată între cele mai scandaloase cazuri produse de justiţia din Craiova. Printre judecătorii vizaţi de DNA încă de anul trecut se numără şi Bogdan Diaconescu.

EXCLUSIV Judecător “numitor comun” pentru Gorbunov, Don Costel şi Cocoană, ucigaşul cu Ferrari

EXCLUSIV Judecătorul vizat de DNA pentru eliberarea ucigaşului cu Ferrari ştie că e urmărit

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite